Madison Square Garden Taşınıyor!

New York’ Madison Square Garden’a tahliye kararı çıkarıldı. Kompleks boksör Muhammed Ali’nin Joe Frazier’le maçına da sahne olmuştu.

ABD’nin dünyaca ünlü metropolü New York’ta Belediye, tarihi spor kompleksi Madison Square Garden’a 45 yıllık adresini değiştirmesi için 10 yıl süre tanıdı. Belediye’de yapılan oylamayla spor kompleksi taşınma kararı 47’ye bir oyla kabul edildi. Madison Square Garden’ın tahliyesinin, altında yer alan Pennslyvania İstasyonu’nun genişletilmesi ve çevrede yapılacak kentsel değişim planları için gerektiği belirtildi. Belediye Sözcüsü Christine C. Quinn, yaptığı açıklamada “Bu, Madison Square Garden’ın taşınması ve Penn İstasyonu’nun New York kadar muhteşem ve 21’inci yüzyıla uygun olabilmesi için atılan ilk adım. Ayrıca, böylece istasyonun dünya standartlarında bir taşımacılık noktası haline gelmesi için de bir fırsat oluştu” diye konuştu. Keza, günde 500 bin kişi tarafından kullanılan istasyonun kentin ihtiyaçlarına karşılık vermekte yetersiz kaldığı ve genişletilmesi, uzun süredir Belediye’nin gündemindeydi.

Tarihi anların arenası

Öte yandan, Madison Square Garden’ın halihazırda yönetiminde bulunan James L. Dolan ise, çarşamba çıkan karar sonrası yaptığı 2013 sonbaharı için spor kompleksinin yapılan 958 milyon dolarlık bakım ve onarımı belirterek “Kompleksimiz nesillerdir burada hizmet verdi ve New Yorklular için muhteşem ve ikonik anlara evsahipliği yaptı” dedi. Madison Square Garden, birçok tarihi etkinliğe tanıklık etti. New York’un ünlü basketbol takımları Knicks ve Rangers’a, onun yanı sıra ünlü Ice Capades sirkine de evsahipliği yaptı. “Yüzyılın Kapışması” olarak bilinen efsanevi boksör Muhammed Ali’nin Joe Frazier’le 1971’deki maçı da yine orada yapılmıştı. İlk olarak 1879 yılında açılan spor kompleksi, daha önce beş kez taşınmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın