GAÜ Mimarlık Fakültesi eğitimde yeni dönem başlatıyor

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türkiye'nin mimarlık ve mühendislik eğitiminde önde gelen üniversitesi YTÜ Mimarlık Fakültesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

İki üniversitenin ilgili fakülteleri arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlan, ortak programlar, araştırmalar ve akademik etkinliklerin yer aldığı anlaşmada Mimarlık alanında öğrencilerin daha fazla fırsatlara sahip olacakları bildirildi. Gime Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasanm ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri konuyla ilgili yaptığı açıklamada anlaşmanın her iki üniversitenin öğrencilerinin gelişimi için yeni bir dönem başlattığını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.

ULUSLARARASI KAMPÜSLER

Geçtiğimiz dönem boyunca Yıldız Buluşmaları çerçevesinde GAÜ Mimarlık öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Teknik Üniversitesi kampüsünde sergilendiğini hatırlatan Sadri, anlaşma ile GAÜ ana yerleşkesi Girne Kampüs ve diğer uluslararası kampüsleri İngiltere, ABD ve Singapur yerleşkelerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencilerinin eğitimlerine devam edebileceklerini belirterek GAÜ mimarlık bölümü öğrencilerinin de eğitimlerine Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul kampüsünde devam edebileceğini ifade etti. Ortak programlar yanında çeşitli uluslararası akademik aktivitelerin her iki kampüste uygulanacak olmasının da öğrenci gelişimi bakımından önemli katkılar yapacağının altını çizen Sadri, mimarlık kariyerlerine devam eden mezunlarında küresel mimarlık tartışmaları ve mimarlıkta yeni anlayışlan bilimsel olarak öğrenmeleri için birçok ortak uluslararası konferans ve atölye çalışmalarının planlandığını belirtti.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın