Manuelle Gautrand ARKIMEET 2013’te Mimarlarla Buluşuyor!

ARKIMEET 2013'te "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" konferans serisinde yer alacak isimlerden biri de Manuelle Gautrand.

Manuelle Gautrand, 1985 yılından itibaren pek çok farklı mimari ofiste proje direktörü olarak çalıştıktan sonra 1991 yılında Paris’te Manuelle Gautrand Architects’i kurdu. Son dönemde yaptığı projeler ile dünyanın önde gelen mimarlık ofislerinden biri olan Manuele Gautrand Architects’te, kültürel yapıların yanı sıra ofis, konut yapıları, ticari yapılar gibi çeşitli bina tasarımları üzerine çalışılıyor. Başta Fransa olmak üzere birçok farklı ülkede projeler yapılıyor.

2002-2007 yılları arasında çalıştığı, Champs Elysee, Paris’de bulunan, kendisine uluslararası alanda geniş kitleler tarafından takdir sağlayan “C42” Citroen Falgship Showroom, yine Paris’de bulunan ve tarihi bir tiyatro binasını modern bir sanat ve müzik merkezine dönüştürme projesi olan The Gaité Lyrique, the “LaM” – Lille Museum of Modern ve Saint Etiette’de bulunan “la Cité des Affaires” yapıları Manuelle Gautrand’a dünya çapında bir bilinirlik sağladı.

Manuelle Gautrand’ın çalışmaları Fransa ve diğer ülkelerde pek çok ödüller ve nişanlar kazandı. 2000 yılında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından verilen AMO Award’ı, Cité des Affaires ile 2008’de Pyramide d’Argent, 2009’da World Architecture News International Award – Commercial, “C42” Citroen Falgship Showroom ile 2009’da Contractworld Award ve Lille Museum for Modern Art ile 2011’de The Chicago Athenaeum Award’ı kazandı. Ayrıca 2007 yılında ‘Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres’ ve 2010 yılında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından ‘Chevalier de la Légion d’Honneur’ nişanlarına layık görüldü.

Tasarımları Paris’deki Pompidou Müzesi ve La Cité de l’Architecture et du Patrimoine koleksiyonları arasında yer almış, Fransa ve diğer ülkelerde pek çok mimari sergilerde gösterime sunuldu.

Manuelle Gautrand düzenli olarak üniversitelerde ve kamusal enstitülerde dersler vermekte, seminer ve panellere katılmaktadır. Ayrıca pek çok kamusal ve özel yarışmalarda jüri üyeliği yapmıştır.

Manuelle Gautrand ARKIMEET 2013 kapsamında 7-8 Ekim 2013’te Haliç Kongre Merkezi’nde olacak.

Manuelle Gautrand hakkında ayrıntılı bilgi için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.manuelle-gautrand.com

Etiketler

Bir yanıt yazın