Ulaşım Planına Yakın Takip

Antalya'daki meslek odaları Büyükşehir Meclisinde kabul edilen Ulaşım Ana Planını masaya yatırdılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Ulaşım Ana Planı’ 29 Ağustos Perşembe günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilmişti. Bu plan ilgili meslek örgütlerinin yakın takibine alındı. Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve ATSO temsilcileri planı yakın takibe aldı.

YENİDEN TOPLANACAK

Planı daha mecliste görüşülmeden önce masaya yatıran Meslek Odaları Komitesi, önümüzdeki günlerde yeni den toplanarak planın ayrıntıları ele alacak. İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cem Oğuz, “En kötü plan bile plansızlıktan iyidir Ancak biz kentin ulaşım sorunlarını kalıcı çözüm ler bulacak bir plan olsun istiyoruz. İnceleme miz sürüyor” dedi.

MECLİS ONAYLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın ulaşım sorununa orta ve uzun vadeli çözümler getirmek amacıyla hazırladığı ve Büyükşehir Belediye sınırları içi ile yakın çevresini kapsayan Ulaşım Ana Planı’nı 29 Ağustos Perşembe günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olmuş ancak oy çokluğuyla kabul edilmişti. Bu plan ilgili meslek örgütlerinin yakın takibine alındı.

5 ODA TOPLANDI

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı ve ATSO Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Barut, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, Şehir Plancıları Odası Başkanı Haşim Dikencik, Mimarlar Odası Osman Aydın, Ulaşım Planı Meclis’te onaylanmadan 2 gün önce ATSO’da bir araya gelerek planı masaya yatırmıştı. Toplantıda evrak eksikliğinden dolayı bir karar alınmadı.

RAPOR HAZIRLANACAK

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, oda olarak planın detaylarında bazı eksiklikler gördüklerini belirterek ” Bir ulaşım planı yapılmasını oda olarak biz de istiyor ve her fırsatta bu planın gerekliliğini dile getiriyorduk. Bizce en kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Önümüzdeki günlerde planı detaylı olarak masaya yatırıp bir rapor hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

EKSİKLİKLER VAR

Planın tam olarak tüm meslek odalarına ulaşmadığını kaydeden Cem Oğuz,” Beş meslek odası temsilcileri olarak yaptığımız toplantıda, planı sağlıklı olarak değerlendiremedik. Çünkü plan sadece ana hatlarıyla odalara ulaşmış durumda. Önümüzdeki günlerde tüm meslek odaları bütün planı elde ederek kendi meslek odalarını ilgilendiren konularda bir rapor hazırlayacak” diye konuştu.

YENİ TOPLANTI EKİMDE

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı ve ATSO Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Barut’un hem MMO, hem de ATSO’yu temsil ettiği ve başkanlık yaptığı Meslek Odaları Komitesi, Ekim ayında yeniden bir araya gelerek Ulaşım Ana Planı hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Komite her meslek odasının ayrı ayrı mı olacağına, ya da ortak bir rapor mu hazırlanacağına karar verecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın