Sandal Bedesteni İhaleye Çıkıyor

Kapalıçarşı'daki Sandal Bedesteni ihaleye çıkarılacak. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "İhale sonrası buranın kira geliri 6-7 kat artar" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı’da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. Restore yap-işlet -devret modeli ile önümüzdeki günlerde ihale duyurusuna çıkacaklarını açıklayan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, “Maalesef bu güne kadar oradan istifade edemedik. Çok düşük bir kira alıyoruz. İhale sonrası geliri en az 6-7 kat artacak” dedi.

Ertem, ayrıca Vakıflar Taksim Bölge Müdürlüğü’nün de aynı şekilde restorasyon karşılığı kiraya verileceğini belirtti. SABAH’a özel açıklamalarda bulunan Ertem, söz konusu ihalelerle Osmanlı eserlerinin hem kalkındırıldığını, hem de ekonomiye önemli katkılar sağlandığını belirtti. 

Restore yap-işlet

Ertem, genel müdürlüğün tüm gelirlerinin, söz konusu restore yap-işlet-devret gibi modellerle sağlandığını anlattı. Ertem, “Bazı tarihi eserlerin kirası çok düşük. Söz konusu modelle yaptığımız ihalelerde ise muazzam bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu eserin rehabilite edilmesi anlamında olumlu bir sonuç doğruyacak. Ayrıca kurum açısından gelir elde ediyoruz” diye konuştu. 

Etiketler

Bir yanıt yazın