Londra’da One Hyde Park’a rakip geliyor

Küresel yatırımcılar İngiltere'nin başkenti Londra'dan yeniden dirilen emlak piyasasında sağlam bir yer edinebilmek için çabalarken, Avrupa'nın önde gelen yatırım fonlarından biri başkentin en pahalı sitelerinden birini inşaa etmeye hazırlanıyor.

Haftasonu tamamlanan bir anlaşma sonucunda Orion Capital Managers adlı emlak yatırım firması, Chelsea’de birinci yerleşim bölgesinde 4.046 metrekarelik bir alanın 85 milyon sterline (234 milyon TL) sahibi oldu. Firma buraya, 300 milyon sterlin (826 milyon TL) değerinde bir site inşaa etmeyi planlıyor.

Sitenin başkentin en pahalı adresi olmak için Londra’nın gözde binası ‘One Hyde Park’ ile yarışması bekleniyor. Anlaşma emlak şirketlerinin, kurumsal yatırımcıların ve zengin insanların Londra’daki evleri talep üzerine paraya çevirmek için yarıştığı bir zamanda geldi. Yabancı alıcıların ilgisi ile yükselen Londra’daki ev fiyatları ekonomik kriz öncesindeki fiyatlarına geri döndü, hatta onun da üzerine çıktı. Başkentte haziranda ilk defa kira ortalaması bin sterlin (2.753 TL) bariyerini yıktı.

Orion’da yönetici olan Aref Lahham, “Londra’daki konutlar şu an altın gibi işlem görüyor. Bir milyarderseniz ve paranızı yatıracak güvenli bir yer istiyorsanız, Londra gayrimenkulleri bir sığınak. İnsanlar Londra’da yaşamak istiyor” dedi.

25 milyondan başlıyor

Siteye 6 dairenin, bir dubleks çatı katının bulunacağı bir bina ve iki müstakil villa inşaa edilecek. Konutların fiyatlarının yaklaşık 25 milyon sterlin ila 35 milyon sterlin (68 milyon TL ila 96 milyon TL)arasında değişeceği tahmin ediliyor. Yerli ve yabancı alıcıların beğenisine sunulacak ve Glebe diye adlandırılacak yerleşim alanının, istenirse tek bir kişiye de satılabileceği belirtiliyor

Etiketler

Bir yanıt yazın