Önde Gelen Yapı ve Mimarlık Fuarları Güçlerini Birleştirdi

BATIMAT, INTERCLIMA+ELEC ve IDEO BAIN 2013'te üç fuarı bir araya getiren bir etkinlik düzenlemek üzere güçlerini birleştirdi.

Üç fuarın organizatörleri konuyla ilgili şunları söyledi:

Reed Expositions’ın İnşaat Bölümünü Direktörü Stéphanie Auxenfans: “Ortak fuar fikri, imalatçıların ve uzmanların bütünsel yaklaşım beklentisine uygun düştü. Bu şekilde, tüm yapı ve inşaat mesleklerini içine alan ortak çalışmalarla toplumun enerji verimliliği, erişilebilirlik, konfor vb. yeni beklentileri başta olmak üzere, sektördeki tüm değişimler doğrudan doğruya ele alındı.”

INTERCLIMA+ELEC Başkanı Joseph Le Jollec: “INTERCLIMA+ELEC ve IDEO BAIN’i BATIMAT’la bir araya getirerek dönüm noktası niteliğinde küresel bir yapı etkinliği yarattık. Nihayet farklı meslekler -enerji verimliliğinin yarattığı zorlu hedeflere erişmek açısından önemini kesin olarak kanıtlayan- tek bir platformda bir araya gelmiş oldu. Şimdi herkes heyecanla 2015’i bekliyor.”

IDEO BAIN Başkanı Serge Lecat: “2013 fuarı IDEO BAIN için gerçek anlamda bir başarı oldu. BATIMAT ve INTERCLIMA+ELEC’le güçlerimizi birleştirerek gerçekleştirdiğimiz fuar, en yüksek kalitede bir profesyonel etkinlik düzenleme hedefine fazlasıyla ulaştı.”

Üç fuarda stant açan firmalar ve etkinliklere katılan uzmanlar, enerji verimliliğini ve ısınmayla bağlantılı yenilemeleri geleceğin yapıları için temel öncelikler olarak tanımladılar. Bu zorlu hedef için temel yanıt, ve 2013 fuarının öncüsü, inovasyondur.

CAPEB (Müteahhitler ve Küçük İşletmeler Konfederasyonu) Başkanı Patrick Liébus bu konuda şunları söyledi: “Sektörümüzdeki işletmelerin kriz dönemlerinde kendilerini korumak ve büyümek için ihtiyaç duydukları şey, eğitim faaliyetleri düzenlemek ve inovasyonlar üzerinde çalışmaktır . BATIMAT, INTERCLIMA+ELEC ve IDEO BAIN güçlerini ve üyelerimiz ve ticaret birliğimiz açısından etkinliklerini bir kez daha gözler önüne serdiler.”

Buna uygun olarak, inovasyon için benzersiz bir vitrin olan 2013 İnovasyon Ödülleri, ilk kez üç fuarı da kapsayacak şekilde verildi ve bu şekilde inşaatla ilgili tüm meslekleri inovasyon merkezli küresel bir yaklaşım çerçevesinde bütünleştirmenin önemi vurgulanmış oldu.

Fransız ekonomisinde kilit bir sektörün dinamizmini yansıtan 3 fuar

İnovasyon Ödülleri için düzenlenen törenin açılışını yapan Fransa Bölgesel Eşitlik ve Konut Bakanı Cécile Duflot, “İnovasyon yapan ve geleceğin binaları için enerji verimliliğinin güçlüklerini çözme kararlılığı gösteren bir sektörün önemini” vurgulayarak “İnovasyon Ödüllerini alan şirketler bunun mükemmel bir örneğidir,” yorumunu yaptı.

Fransa Zanaat, Ticaret ve Turizm Bakanı Sylvia Pinel fuarı ziyaretinde “BATIMAT, krizden çıkmak için seferber olan ve ilerleme kaydetmek ve yeniden büyümeye başlamak için büyük bir arzuyla inovasyona odaklanan bir sektör manzarası sunuyor,” dedi.

FFB (Fransa İnşaat Federasyonu) Başkanı Didier Ridoret ise şunları söyledi: “İnşaat sektöründeki şirketler, özellikle enerji verimliliği iyileştirmeleri alanında, hızla ilerliyor. 3 fuarı bir araya getiren bu etkinlik, şirketlerin geleceğin yapılarıyla ilgili bilgi ve uzmanlıklarını artırmalarını mümkün kıldı. Federasyonumuzun üyeleri fuara tam olarak ve başarılı bir şekilde katıldılar.”

Etkinliğin yeni kapsamına ve hedeflerine uygun olanaklar sunan Paris-Nord-Villepinte Sergi Merkezi’ne alınması, sektör tarafından memnuniyetle karşılandı

2013 etkinliğinin başarısı ve üç fuarın yeni ve daha büyük bir sergi merkezine alınması katılımcı firmalar tarafından memnuniyetle karşılandı. Firmalar sektörleri mantıklı bir şekilde farklı salonlara ayıran ve ziyaretçilerin tüm alanlar arasında mükemmel bir şekilde akmasını sağlayan yeni düzenlemeyi çok beğendiler.

Yeni merkezde düzenlenen bu ilk etkinlikte kazanılan deneyimler sonrasında lojistik meselelerle ve sergi merkezine ulaşımla ilgili yeni iyileştirmeler de yapılacak.

Paris-Nord-Villepinte, fuarın ziyaretçilerinin stantlar arasında zahmetsizce dolaşmalarını mümkün kılması açısından, ziyaretçiler, özellikle de başka ülkelerden gelen çok sayıdaki grup için de daha iyi bir fuar deneyimi sağladı.

Kamu görevlileriyle ve ulaşım sağlayıcılarıyla (SNCF-RATP, taksiler, ziyaretçi servisleri vb.) etkin koordinasyon, Paris-Nord-Villepinte Sergi Merkezi’nde bugüne kadar yaşanan en büyük ziyaretçi akışının sorunsuz ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın