Taş Mektep, Milli Mücadele Müzesi Oluyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Lisesi'ne yaptırılan ve eğitim camiasının hizmetine sunulan ek bina, 28 Kasım Perşembe günü düzenlenecek törenle açılacak.

Taş Mektep olarak bilinen eski bina ise yakın zamanda Milli Mücadele Müzesi’ne dönüştürülecek.

Kayseri Lisesi’ne kazandırılan 10 derslikli binada 160 kişilik tribünlü spor salonu ve 260 kişilik konferans salonunun yanısıra, yönetim odaları ve diğer birimler bulunuyor. Belediye tarafından ayrıca yenilenen C Blokta ise 20 derslik, laboratuarlar ve kütüphane yer alıyor.

AÇILIŞ RENKLİ GÖSTERİLERE SAHNE OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırmış olduğu yeni lise binasının açılışı 28 Kasım Perşembe günü saat 13.00’te çeşitli etkinliklerle yapılacak. Törende, Yetenek Sizsiniz programıyla adını duyuran Karizma Şov, Kaya Adamlar ve bisikletli akrobasi gösterileri yer alacak.

Kayseri Lisesi’nin Taş Mektep olarak bilinen ana binası ise Milli Mücadele Müzesi’ne dönüştürülecek. Müzede, Kayseri Lisesi’nin Sakarya Meydan Muharebesine giden öğrencileri nedeniyle 1920-21 döneminde mezun verememesi başta olmak üzere milli mücadele yıllarının en çarpıcı örneklerini anlatan eserler ve görsel malzemeler yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın