İdris Güllüce’den Yeni Yıl Tebriği

T.C. Çevre ve Şehircilik Yeni Bakanı İdris Güllüce'nin yeni yıl tebriği web sitesinde yayınlandı.

“Lider Ülke, Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler” sloganlarıyla hareket eden ve bu hedefler için çalışan, mensubu olmaktan onur duyduğumuz Ak Parti’mizin ve partimizin genel Başkanı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çevre duyarlılığı ve şehircilik vizyonunun en güzel yansıması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulması ve kuruluşundan itibaren yürüttüğü çalışmalardır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, ülkemizi; hava kalitesi, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik, çevre sağlığı ve sürdürülebilir kalkınma konularında dünya standartlarının üzerine çıkarmak istiyoruz. 2007-2023 yıllarını kapsayan ‘’AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi’’ kapsamında su, katı atık, hava, endüstriyel kirlilik kontrolü ve doğa koruma sektörlerine yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca, geçtiğimiz yıldan itibaren modern şehirleşme açısından da zorunlu hale gelen kentsel dönüşüm hamlesini de başlattık. 2013 yılında, 200 bin bağımsız birimi dönüştürme hedefimizi aşarak, 253 bin birimin dönüşümünü sağladık. İnşallah 2014 yılında da 400.000 olan hedefimizi aşarak, toplamda 500 bin bağımsız birimin dönüşümünü başlatacağız.

Nihai hedefimiz; Cumhuriyetimizin 100. yılında 3,5 milyon; önümüzdeki 20 yılda ise 6,5 milyon birim konutun dönüştürülmesini gerçekleştirmektir. Bu büyük dönüşüm hareketi ve çevre faaliyetlerimiz sayesinde; yeni atanmış olduğum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevimde, tüm çalışanlarımız ve aziz milletimizle birlikte hedeflediğimiz “yaşanabilir bir çevre ve marka şehirler”e sahip bir Türkiye’ye ulaşmak temennisiyle, 2014 yılının şehirlerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, yeni yılınızı en içten duygularımla tebrik ediyorum.

İdris GÜLLÜCE

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Etiketler

Bir yanıt yazın