Places of Memory (Hafıza Mekanları) Bienal’in Hafızasına Girdi

IKSV'nin girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla Türkiye, dünyanın en önemli güncel sanat ve mimarlık etkinlikleri arasında sayılan Venedik Bienali'nde uzun süreli bir mekâna sahip oldu.

Bienal’in iki ana mekânından biri olan Arsenale’de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen bu yer sayesinde Türkiye, bu yıl ilk kez ulusal bir pavyonla Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde de yer alacak. 7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde bu yıl ilk kez yer alacak Türkiye Pavyonu’nda küratör Murat Tabanlıoğlu ve proje koordinatörü Pelin Dervişin sergi ekibiyle beraber hazırladığı Places of Memory (Hafıza Mekanları) başlıklı proje yer alacak. Proje Venedik Bienali’nin iki ana sergi alanından biri olan Arsenale’de tahsis edilen 20 yıllık kalıcı mekândaki ilk proje olacak.

BAB-I ALİ’YE UZANIYOR

Küratör Murat Tabanlıoğlu, Hafıza Mekânları projesini anlattı. Bienalin ana temasını bireysel algı ve deneyimler üzerinden ele alacak çalışmanın çıkış noktasını küratörün hayatının farklı evrelerinde eşik niteliği taşıyan İstanbul’daki üç bölge oluşturuyor. Proje, Taksim-Sahpazarı, Bâb-ı Âli ve Büyükdere Caddesi gibi kent mekânlarından hareketle bu kavramının kendisine odaklanarak ekipteki her bireyin öznel bakışını ortaya koymasına olanak veren bir temel üzerinde yapılanacak. Projeye eşlik etmek üzere bir kitap da hazırlanıyor. Kitap bienalin açılışı sırasında yayımlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın