Frank Gehry ve Foster & Partners’dan Ortak Proje

Frank Gehry ve Foster & Partners Battersea Power Station yakınında yaptıkları çevre düzenleme projesini yayınladılar.

Electric Boulevard olarak tanımlanan cadde, Gehry’nin Londra’daki ilk kalıcı tasarımı olma özelliğine de sahip olacak.

Foster ve Gehry’nin 8 milyar Sterlin değerindeki çalışmaları 16 hektarlık alanda 103 sosyal konutu kapsıyor olacak.

Çalışma Rafael Vinoly master planında belirttiği 3. etapta yer alacak. Yapılan master planı hatırlamak gerekirse plan 3.700 konut, 150.000 metrekare ofis alanı ve 45.000 metre kare ticari alan öneriyordu. Bu değerler ile caddenin oldukça değerli bir alana dönülşeceğini söylemek mümkün.

Bu sırada Purcell and Wilkinson Eyre’ın Battersea Power Station’ın restorasyonu üzerinde çalıştığını söylemekte de fayda var.

Gehry yaptıkları tasarımla ilgili şunları söylüyor; “Amacımız eski kent ile bütünleşebilen, Londra’Nın kimliğini yansıtarak onunla entegre olan bir mahalle yaratmak. İçerisinde yaşamanın ve ziyaret etmienin mutluluk verdiği bir çevre yaratmak…”

Foster ekibi ise projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ve başarılı bir proje yaptıklarına inandıklarını belirtiyor.

Mimarlık Bakanı Ed Vaizer ise “Batterse Power Station çok ikonik bir alan ve Gehry ve Foster tarafından sunulan plan bu endüstriyel bölgenin tekrar dünya sahnesine çıkması için bir anahtar olacak. Ayrıca bu yeni cadde ile Londra en iyi mimarlığn ve inovasyonun kapitali olduğunu gösterecek dedi.

Proje halen tarihi alanlar ile çağdaş mimarlığın entegrasyonu konularında tartışmaların odağı konumunda…

Etiketler

Bir yanıt yazın