Avcı Architects’in TMB Binasına Building Awards 2014 Ödülü

Avcı Architects tarafından tasarlanan Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası Building Awards 2014'te ödül aldı.

Avcı Architects tarafından tasarlanan, geçtiğimiz Ocak ayında açılışı yapılan Ankara’daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere’nin prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014’te “Yılın En İyi Uluslararası Projesi” ödülüne layık görüldü. 

TMB Binası, aynı kategoride finale kalan ve aralarında Aedas tasarımı Al Bahr Towers ile Foster + Partners tasarımı Queen Alia International Airport gibi iddialı projelerin de bulunduğu 5 finalist arasından seçildi.

Yapının mimarı Selçuk Avcı ödül üzerine şunları söyledi:

“TMB Binası, ülkemizde ve bölgemizde sürdürülebilir inşaat, sürdürülebilir çevre için çabalayanlara yol gösterecek iyi bir örnek, bir işaret ışığıdır. Sürdürülebilirliğe giden yolda insani ve ekolojik sağlık yalnızca ilk adımdır. TMB’nin yeni genel merkez binası, tüm bu kavramlarla ilgili farkındalık yaratmak, teşvik etmek gibi bir öncü rol üstlenmiştir. TMB Binası’nın İngiltere’nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014’te jüri tarafından ‘üstün entegre tasarım anlayışı’ ve ‘mimarlık ve inşaat dünyasında eşik yükselten yaklaşımı’ nedeniyle “Yılın En İyi Uluslararası Projesi” ödülüne layık görülmüş olması yapının sahip olduğu bu değerlerin yalnız Türkiye’de değil, uluslararası arenada da öncül nitelik taşıdığını gösteriyor.”

Avcı Architects’in ARKIV Seçkileri 2013’te de yer alan TMB binasını buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın