Taksim Böyle Dönüştü

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü asistanları tarafından oluşturulan Taksim Timeline projesi Taksim'in dönüşümüne ışık utuyor.

2013 Ekim ayında MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen Gezi’den sonra Taksim Paneli kapsamında hazırlanan Taksim Timeline projesinde yıllar içinde Taksim Meydanı ve çevresinin dönüşümü bütünsel bir bakış açısıyla ele alınıyor. Prof. Haydar Karabey danışmanlığında Arş.Gör. Barış Göğüş ve Arş.Gör. Derya Altıner tarafından hazırlanan projede uzun bir dönem oldukça detaylı biçimde irdeliyor.

Projede Taksim’in yıllar içinde nasıl parça parça yok olduğu gösterilirken meydan ve çevresindeki değişimler de ortaya konuyor. Yalnızca kentsel ve mimari dönüşümleri değil, aynı zamanda farklı zamanlarda mekanı etkileyen önemli toplumsal olayların da vurgulandığı projede Henry Prost’un görevden alınmasından 6-7 Eylül olaylarına, AKM’nin açılışından Gezi Parkı yaya köprüsünün yıkılışına kadar Taksim’i dönüştüren ve dönüşümünü etkileyen olayları birarada görebilmek mümkün.

Projenin tamamını dökümanlar bölümünden inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın