King’s Cross’ta Dönüşüm Sürüyor

Olimpiyat Oyunlarına geri sayım başlamışken King's Cross'ta başka bir proje daha tamamlanmak üzere. John McAslan+Partners tarafından gerçekleştirilen King's Cross İstasyonu projesi finale doğru emin adımlarla ilerliyor.

Birçok tesisi ve binası ile bu meydanın batı yakasının 2012 ilkbaharında açılması planlanıyor. İnşaat alanında her şey yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Kış biterken, ofis alanı, kafeler, yolcu salonları ve tesisler de meydanda yer alacak.

Projenin büyük bir bölümü orijinal Viktoryen binaların restorasyonundan oluşuyor. Eski güzel mekanlardan Parcels Binası’nın, eski ihtişamına kavuşması için restore edilerek bir kafeye dönüşmesi bu restorasyonlardan biri. Mimar John McAslan şunları söylüyor: “İnsanlar grade II listesindeki binalar üzerinde çalışmanın zorluğunu küçümsüyor fakat yaptığımız şey aslında biraz arkeoljiye benziyor.”

Arup’un değerli mühendislik uzmanlığı ile birleşen McAslan ekibi, British Museum Great Court’un çatısının neredeyse iki katı boyutunda beyaz kabuk şeklinde kubbeli bir çatı tasarladı. Bu yarı dairesel tasarım meydanın üzerini kaplayacak.

İstasyona ulaşan bir giriş yolu gibi kullanılan batı yakasındaki eski ana giriş alanı yeniden kilit dolaşım noktası haline gelirken bugünkü güney girişi, istasyonun ana çıkış yeri olacak. İç mekanda, platformlar arasında hareketi sağlayan çok tartışılan cam köprü Olimpiyat oyunlarından önce yapılacak açılışa neredeyse hazır.

Tüm projenin Ağustos 2013’te tamamlanması planlanıyor. Mimarlar ve mühendisler henüz yapılacak işlerin olduğunu söylese de proje tüm zorluklara rağmen ilerliyor.

King’s Cross Station

Etiketler

Bir yanıt yazın