Yelta’nın Mumbai Gezisi Sürüyor

Arkitera gezgini Mumbai'yi karış karış geziyor, her anını www.arkiteraon.com'da paylaşıyor. İşte Yelta'nın gezi notlarından seçmeler...

Dadar’da iş merkezlerinin ilgisini çektiğini söyleyen Yelta, bu bölgenin diğer bölgelere göre daha güncel bir yapıya sahip olduğunu söylüyor. Her ne kadar yeni iş merkezleri dikkatini çekmiş olsa da hemen yanındaki barınaklar bu gelişimin tamamiyle gerçekleşemediğini gözler önüne seriyor. Yelta, bu bölgenin, gelişim alanı olarak planlandığını fakat bölge halkının bu gelişime adapte olamadığını söylüyor.

Çok katlı iş merkezlerinden ayrılan Yelta, finans merkezinin hemen önünde yer alan balık pazarının, Hindistan’ın balık transferinde kilit mekan olduğunu belirtiyor. Buradan ayrılıp çiçek pazarına ulaşan Yelta, 30 bin m² büyüklüğündeki bu pazarın, toptan alışveriş için kullanıldığını ve gece saat 3’e kadar açık olduğunu söylüyor.

Maxlahmi’de, Dhobi Ghat adında büyük bir açıkhava çamaşırhanesi gezen Yelta, bizlere, alışılmadık bir mekan sunuyor. Genelde hastanelerden ve huzurevlerinden gelen çamaşırların burada yıkandığını söyleyen Yelta, halkın, bu uygulamadan çok memnun olduğunu belirtiyor. Ortadaki çeşmelerde çamaşırlar yıkanırken, etrafındaki konutlarda ise çalışanlar barınıyormuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın