Aklımdaki Kadıköy; Kadıköy’ün Kendine Yakışanı Giymesidir

Aklımdaki Kadıköy, Kadıköy Belediyesi ile Nextistanbul'un birlikte geliştirdiği, ortak hayallerin, ortak fikirlerle gerçekleştiği bir sosyal iletişim paltformu.

Aslında Aklımdaki Kadıköy projesi, Yerel Seçimler’in öncesine dayanıyor. Aykurt Nuhoğlu’nun seçimlerden önce geliştirdiği bu proje, yerel yönetim anlayışına halkın katılımını amaçlayarak çıkmış yola. Sloganıyla ve hedefleriyle o zamandan beri ilgi görüyor.

Sosyal medyayı da kullanarak sorunları “yerelde yerelle” çözme pratiği günümüz için anlamlı bir girişim olarak değerlendirilebilir. Herkesin malumu, Aykurt Nuhoğlu artık Kadıköy Belediye Başkanı. Proje de belediyenin yetkileri ve Nextistanbul işbirliği ile büyüyerek devam ediyor. Web sitesinden hareketle görünen o ki, kentli, Kadıköylü olarak fikrini paylaşmak hem zevkli hem de gayet basit. Tek gereken katılımı arttırmak ve faaliyete geçebilmek. Fikriniz varsa, söylemeden geçmeyin.

Aklımdaki Kadıköy peki nedir?

Aklımdaki Kadıköy; “Kadıköy’ün kendine yakışanı giymesidir.”
Aklımdaki Kadıköy Kadıköy’ü Kadıköylülerle birlikte yönetecek; katılımcı, dayanışmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, haklara saygılı ve şeffaf bir yerel yönetim anlayışıdır.
Aklımdaki Kadıköy, Türkiye’nin ve İstanbul’un en eski kent yerleşimlerinden biri olan Kadıköy’ü adına ve tarihine yakışır biçimde yeni bir kent fikriyle ele alırken, Kadıköy’ün hayallerini birlikte örgütleyeceği bir yönetim anlayışını da hayata geçiriyor.
Aklımdaki Kadıköy aynı zamanda, Kadıköylülerin, Kadıköy’ü yaşayan, üreten ve onunla bağ kuran tüm yurttaşların fikir, görüş ve önerilerinin bir platformda toplandığı bir sosyal iletişim-etkileşim ağıdır.
Kadıköylülerin aklındaki Kadıköy’ü, detaylardan bütünlere, sorunlardan çözümlere, geçmişten geleceğe düşünmesinin, konuşmasının ve değiştirmesinin önünü açan forumlardan oluşur.
Ben de Kadıköylüyüm, Kadıköy’e katacaklarım var diyorsan…
Kadıköy’e dair benim de söyleyeceklerim var diyorsan…
Kadıköy’ü yönetmek sadece idarecilerin işi değil diyorsan…
Kadıköy’e benim de katacaklarım var diyorsan…
Kadıköylüler, neyi değiştirmek istiyor diyorsan…
Kadıköylüler neyi korumak istiyor diyorsan…
Kadıköylüler olarak birlikte neler yapabiliriz diyorsan…
Aklımdaki Kadıköy tam da böyle bir platform,
Aramıza katıl, aklimdakikadikoy.org
Paylaşalım, konuşalım, dinleyelim, tartışalım, en önemlisi birlikte yapalım…

Etiketler

Bir yanıt yazın