Yelta’nın İkinci Durağı: JAKARTA

Mumbai'deki gezisini sonlandıran Yelta, Jakarta'ya doğru yola çıktı.

Mumbai’den Son Notlar
Yelta, Mumbai’de en çok etkilendiği yerin Dharavi olduğunu söylüyor. Yerel üretimin merkezi olan Dharavi’nin mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu belirten Yelta, öte yandan fiziksel çevrenin ise oldukça bozuk olduğunu söylüyor ve kentteki sosyal tabakalar arasında da belirgin bir dengesizlik olduğunun altını çiziyor.

Güney Mumbai’nin hem turistik hem de zengin bir bölge olduğunu belirten Yelta, mimarlık anlamında da burada oldukça yenilikçi binaların bulunduğunu dile getiriyor.

Yelta, Mumbai’den sonraki durağı olan Jakarta’ya ulaştı bile. Jakarta’dan ilk izlenimilerini aktaran Yelta, insanların genellikle balıkçılıkla uğraştığını ve küçük, bambudan yapılmış evlerde yaşadıklarını söylüyor. Jakarta gezisine başlayan Yelta’nın Jakarta ile ilgili izlenimlerini merak ediyorsanız www.arkiteraon.com‘dan takip edebilirsiniz.

Etiketler

3 yorum

  • azmi-acikdil says:

    Azmi Açıkdil
    Yelta’ya bir haberim var Manisa Yarışmasında ki ismi sehven yanlış yazılmış, değiştirildi bilgisi olsun, çok uzaklardan sevidirici bir haber diye söyleyeyim dedim! Ayrıca rotasını gösteren bir harita olsa da iki de bir dünya haritasına bakmasak hatta gittiği yolu da her gün işlense.

  • omer-yilmaz says:

    Rotayı gösterecek bir harita bence de blogda yer almalı. Uzaklardan Strelka’ya, Archiprix’e ve Murat Germen’e yetişen Yelta’dan bu güncellemeyi de henüz gezisinin başındayken isteyelim.

  • yelta-kom says:

    Atlamışim burayı, arkiteraon.com a rota sekmesine koydum haritayı, grafiği biraz icime sinmedi ama burdan elimden gelen bu kadar 🙂 bu arada teşekkür ederim Azmi bey düzeltme için

Bir yanıt yazın