Mimarlar :”Üstgeçitlerin Altından da Üstünden de Geçmeyin”

Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan üstgeçitin çürümesinden kaynaklı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılması, ulaşım politikalarını yeniden gündeme getirdi.

Meşrutiyet Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi üzerindeki üst geçitlerle ilgili dava açan ve davayı kazanan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesine yazı yazarak yasa dışı olan üst geçitleri kaldır demişti.Yazıya cevap vermeyen Büyükşehir Belediyesini tekrar dava eden Mimarlar Odasının açtığı davada Mahkeme, üstgeçitlerin kaldırılması konusunda bir kez daha karar verdi. Konuyla ilgili TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Ankara Halkına “Üstgeçitlerin altından da üstünden de geçmek tehlikeli kendinizi koruyun “dedi

“Gökçek’in Yaptıkları Eşyanın Tabiatına Aykırıdır”

Candan “Üstgeçitlerin hepsi yasadışı, dava açtık kazandık. Kaldırılması gerekiyordu. Gökçek bir türlü bizi dinlemedi, şimdi bizim dediğimize geldi. Mithatpaşa Caddesindeki üst geçitle aynı zamanda yapılan, diğer üst geçitlerinde kaldırılması gerekiyor. Kısır ulaşım politikalarının bir sonucu olarak yapılan bu üstgeçitlerin yapılması ile kent ekonomisi zarara uğratıldı. Plansız iş yapan, eninde sonunda bunun sonuçlarına katlanır. Plansız bir şekilde yapılan, ekonomik ömrünü tamamlayan bu üsgeçitleri kullanmak, yanından, yöresinden altından üstünden geçmek tehlikelidir. Gökçek’in Avrupa başkenti ödüllü Ankara böyle bir yer, nereden üzerinize otobüs çıkacağı, nereden kafanıza üst geçitten parça düşeceği belli olmaz. Ankara Halkına önerimiz kendilerini korusunlar, Gökçek Ankara’sında kentin herhangi bir güvenliği yok. Her an başınıza bir şey gelebilir “dedi.

Candan, bilimi ve aklı dışlayan Gökçek, er geç bilimin söylediklerini yapmak zorunda kalacaktır. Çünkü onun yaptıkları eşyanın tabiatına aykırıdır şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın