Pera Müzesi İlk Kez Sokağı Ağırlıyor!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, müze tarihinde ilk kez duvarlarını sokak sanatçılarının ellerine bırakıyor ve bugün açılan sıradışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

‘Duvarların Dili: Graffiti / Sokak Sanatı’ başlıklı serginin küratörlüğünü, 13. İstanbul Bienali’nin paralel etkinlikleri kapsamında Tunç “Turbbo” Dindaş’ın ‘Vandalful’ adlı sergisinin de küratörlüğünü üstlenen ve sokak sanatı üzerine çalışmalarıyla tanınan Roxane Ayral üstleniyor. İki yıl önce müzeye sergiyi teklif eden Ayral, cesur sanatçıların sergisini cesaretle açtığı için müzeye teşekkür ettiğini söylüyor.

Ölümsüzleşmiş kareler

Tüm dünyadan ve Türkiye’den güncel olarak üretimi devam eden ve çokça tanınan sokak sanatçılarını bir araya getiren sergi aynı zamanda, ortaya çıkışından itibaren tüm dünyada graffitileri fotoğraflayan Martha Cooper, Henry Chalfant ve HughHolland’ın aralarında olduğu fotoğrafçıların ölümsüzleşmiş karelerine yer veriyor.

Sergide, Futura, Mare 139, Cope 2, Turbo, Wyne, JonOne, Tilt, Mist, Psyckoze, KR, Herakut, LoganHicks, C215, Suiko, Evol, Gaia, Tabone, Funk ve No MoreLies’ın aralarında olduğu farklı jenerasyonlardan ve disiplinlerden sanatçıların Pera Müzesi duvarlarında gerçekleştirdikleri projeler yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra sergi kapsamında Beyoğlu ve Beşiktaş duvarlarında da sanatçıların eserleri sergileniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın