Genç Fotoğrafçı Hayatını Kaybetti

Belgesel fotoğrafçısı 32 yaşındaki Cem Ersavcı motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Cem Ersavcı, gündelik olaylardan ziyade günümüze dair durumlarla ilgilendiğini belirtmekteydi. Kuzey Ormanları, Gezi Parkı Direnişi genç sanatçının son dönem yaptığı öne çıkan işleri arasında yer alıyordu.

Başarılı fotoğrafçı, Dışarısı/ Outside başlıklı fotoğraf serisini anlatırken günümüz kentlerine dair de şu ifadelere yer vermişti:

Kent merkezindeki hayatın tüketiliyor olması, yaşanan krizler, parlayan gayrimenkul piyasası ve nihai bir meta olan toprağın yeniden keşfi kentin etrafını arka bahçe işlevinden çıkararak fethedilecek topraklara çevirmiş durumda. Su havzalarından geçen otoyollar, ormanlık alanları kemiren siteler, ardı ardına açılan alışveriş merkezleriyle oluşan yerleşim alanları yeni topografyayı oluşturuyor. Bu durum ortaya sınırları belli olmayan, çevresindekileri yutan ve sonuç olarak hiç bitmeyen bir şantiyeyi andıran kent manzarası sunuyor. Kent ve ütopya kavramlarının iç içe olduğundan bahsedilir; kentleri planlamak bir anlamda buralardaki hayatın nasıl yaşanacağını planlamak anlamına gelir. Benim gördüğüm ise ters bir ütopyadan görünümler gibi…


outside/dısarısı


Kuzey Ormanları


Gezi


arkada çok güzel bir dünya var

Fotoğrafçının tüm portfolyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın