Sürdürülebilir Yaşam Festival Filmleri Online Erişime Açılıyor

Sürdürülebilir Yaşam TV, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde şimdiye kadar gösterilen ve ileride gösterilecek filmleri web sayfası üzerinden izleyicilere ulaştıracak.

Kurumlar da surdurulebiliryasam.tv‘ye üye olup sürdürülebilirlik doğrultusunda attıkları adımları aktaran filmleriyle yer alabilecekler.

2008’den bu yana organize edilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF)’nde her sene ekolojik, toplumsal ve ekonomik konularda bütüncül bakış açısına sahip, çözüm barındıran belgeseller gösteriliyor. Çağımızın karmaşık sorunlarını etkin şekilde aktaran ve gücünü “gerçek”ten alan bu filmlerin daha fazla kişiye ulaşması amacıyla doğan Sürdürülebilir Yaşam TV’de ise bu ilham verici belgeseller tüm Türkiye’de, internet erişimi olan her yerde izlenebilecek. Belgesellerin yanısıra Türkiye’de sürdürülebilir bir yaşam için kurumların attıkları somut adımları da filmler aracılığıyla takip edip yorum yapmak mümkün olacak.

Sistemik ve Bütüncül Bakış

Sürdürülebilirliği anlayabilmek için sistemleri ve ilk bakışta göremediğimiz ilişkileri görmek gerekiyor. Bu nedenle surdurulebiliryasam.tv’de konuların ve/veya kurumların birbiriyle ilişkilerini görünür kılmak amacıyla bir etiketleme sistemi oluşturuldu. Örneğin iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisine dair bir belgeselin ardından bu konuları farklı boyutlarıyla ele alan başka bir belgesel veya bu konularda projeler yürüten STK’lar veya kurumsal sorumluluk projeleri gerçekleştiren şirketlerin filmlerini izlemek mümkün olacak.

Ayrıca kurumlar kendi çalışmalarıyla paralellik gösteren, vizyonlarıyla uyuşan belgeseller arasından bir seçki oluşturabilecekler; böylece belgesellerin içerikleriyle kendi yaklaşımları veya projeleri arasında bir ilişki olduğunu gösterebilecekler.

Üyeler Yönetmenlerle İrtibata Geçebilecek, Onları Destekleyebilecek!

Geçtiğimiz senelerde onlarca SYFF gönüllüsünün Türkçe’ye çevirdiği belgeseller Türkçe altyazıyla birlikte surdurulebiliryasam.tv’de yayımlanacak. Web sayfasına ücretsiz üye olan bireysel kullanıcılar; filmleri yönetmenlerle yapılan anlaşmaya bağlı olarak ücretsiz veya yönetmenleri desteklemek üzere düşük bir ücret karşılığında izleyebilecek, yönetmenle irtibata geçip gösterim organize edebilecek. Kurumsal üyelerin sürdürülebilirlik için neler yaptığını kurum filmleri üzerinden takip edebilecek.

Sürdürülebilir Yaşam TV kurucularından Tuna Özçuhadar: “İnsanlık olarak yaşam biçimimizle, üretim ve tüketim şeklimizle gezegenimizin sınırlarına dayandık. Artık nereye baksak sürdürülemezliğin hakim olduğunu görüyoruz; dolayısıyla bu durumu yaratan koşulları ve gezegenimizdeki tüm canlılarla uyum içinde yaşamamız için ne yapabileceğimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Ayrıca, bu durumdan çıkmamız için birbirimize ihtiyacımız var. Küçük de olsa bu doğrultuda atılan adımları görmeye, ilham almaya, örnek almaya, başka bir deyişle anlamaya ve harekete geçmeye ihtiyacımız var…” diyor ve devam ediyor: “İşte bu nedenle dünyanın her tarafında sayıları gün geçtikçe artan, bize güç verecek gerçek hikayeler çok önemli. Saatlerce konuşarak, günlerce konferans salonlarında anlatarak elde edemeyeceğimiz etkileri 1 saat içinde sağlayan bu belgesellerin herkes tarafından kolaylıkla izlenebilir olmasını sağlayacağız.”

Sürdürülebilir Bir Yaşama Doğru…

Sürdürülebilir bir yaşama doğru atılan her adımın çok değerli olduğunun artık çoğu kişi ve kurum farkında. Sürdürülebilir Yaşam TV sayesinde STK’ların, yerel yönetimlerin, şirketlerin, üniversitelerin, sosyal girişimlerin çabaları belgesellerle aynı mecrada görünür kılınacak… SYTV sayesinde medyada bilgi bombardımanında kaybolan haberler veya sadece uzmanlar tarafından okunan sürdürülebilirlik raporlarının ötesinde, bu adımların görselin gücünden faydalanarak ilgili herkes tarafından görülmesi sağlanacak. Kurumları bu çabalarının daha iyi anlaşılması için “reklam yapmadan” film yapmaya teşvik eden Sürdürülebilir Yaşam TV ekibi web sayfasında bu filmlere de yer vermek istiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın