Saraçoğlu Yarışması İçin Toplantılar Başladı

Saraçoğlu Mahallesi’nin katılımcı yöntemle kente kazandırılması için ortak çalışma yürüten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası bugün yarışma şartnamesi hazırlıkları için ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Saraçoğlu toplantılarının startı bugün verildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Ateş, Ankara Ticaret Odası’ndan Ekrem Akdemir, Nurten Önel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zeynep Afşeören ve Mimar S. Hale Sarıkavun katılımıyla “Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresini Arıyor” yarışması için şartname toplantısı yapıldı.

Saraçoğlu Mahallesi’nin fikir yarışması ile belirlenecek geleceği için şartname ve jüri üyeleri belirlendi. Ulusal tek kademeli ve serbest olarak yapılacak yarışmanın son değerlendirmesi, halkında katılımıyla yapılacak tartışmalarla belirlenecek. Yarışmacılar, Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresinin yer görmesini, 20 Aralık’ta Saraçoğlu Buluşması ile gerçekleştirecekler. Yarışma Şartnamesinin kamuoyuyla paylaşılması ve kayıtların başlaması 17 Kasım 2014 tarihinde yapılacağını duyuran yetkililer, “Bu tek başına bir yarışma değil, bir katılım ve kamuoyu yaratma projesi, ortak akıl projesi” dedi.

Saraçoğlu toplantısından sonra birlikte hareket eden üç kurumun temsilcileri de sürecin şeffaf olacağını ve gelişmelerden kamuoyunu haberdar edecekleri mesajını verdi. Yarışma şartnamesi 17 Kasım 2014 tarihinden sonra, www.saracoglugeleceginiariyor.org adresinden ulaşılacak. Fikir projeleri için son teslim tarihi 18 Mart 2015 olarak belirlendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın