Arkitera Gezgini Olay Yerinden Bildiriyor!

Geçtiğimiz hafta Amsterdam'da akıllı kent uygulamasını araştırmak için yollara düşen Elif Yılmaz tüm gözlemlerini anbean bildiriyor.

Akıllı kent uygulamasının kente ve kentliye ne derece etki ettiğini araştıran Elif ilk ziyaretini Smart Citizen Kit ve CitySDK projelerini gerçekleştiren kurum Waag Society’ye yaptı. Projeler hakkında yetkilerden bilgi alan Elif, bu sohbet sayesinde projelerin sadece iyi taraflarını değil her şeyin planlandığı gibi ilerlemediğini, projelerin sıkıntılarını olduğunu da ortaya koymuş oldu. Mesela üzerindeki farklı sensörlerle sıcaklık, gürültü, nem, karbon ve ışık yoğunluğunu ölçüp web haritasına aktaran bir kit olan Smart Citizen projesinin, 3 ay önce dijital haritanın çökmesi nedeniyle artık yeterince rağbet görmediği, çoğu projenin de sponsor bulunamadığı için askıda olduğu söyleniyor.

Elif’in bir sonraki durağı ise kentin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışan De Groene Grachten ofisi oldu. “Amsterdam’da var olanı korumak, yenisini inşa etmekten daha önemli” diyen ekip tarihi binalara ne kadar, nasıl müdahale edilebildiğini, bu bağlamda geliştirebildikleri projelerini Elif aracılığıyla aktarmış oldu.

Kentte konut sorununa çözüm bulmak amacıyla deniz doldurularak yaratılan Ljburg bölgesini gezen Elif, bölgenin planına dair edindiği bilgileri aktardı. Bölgeyi gezerek deneyimleyen Elif, burada geliştirilen akıllı uygulamaları aktarırken bölgenin yapay olarak inşa edilmiş, çevresi suyla çevrili, düz ve açık bir alan olmasının Ljburg’un aşırı rüzgarlı ve soğuk olmasına sebep olduğunu da belirtmeden geçmiyor.

Arkitera gezgini Elif Yılmaz bunlardan çok daha fazlasını anbean Twitter, Facebook ve Instagram‘dan yaptığı paylaşımlarla bildiriyor. Haberdar olmak için takipte kalın!

Etiketler

Bir yanıt yazın