7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın Ödülleri Verildi

TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen "7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması"nın ödül töreni 11 Kasım 2014 Salı günü yeni hizmete giren TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapıldı.

Ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un yanı sıra jüri üyeleri, ödül sahibi öğrenci ve mimarlar katıldı.

“7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması” , mimarlara ve mimarlık 4. sınıf öğrencilerine açık olarak düzenlendi. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak gerçekleştirilen yarışmada başvuruların jüri tarafından değerlendirilmesi ile birlikte sonuçlar belirlendi.

Kentleri Algılamak İçin Geçmişin Belleğini Dikkate Alan Projeler

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum uzun yılların deneyimleriyle meydana gelen geleneksel mimarinin, çevreye zarar vermeden konfor koşullarını sağladığını belirterek, “Gelişmekte olan Türkiye’de hızlı nüfus artışı ve köyden kente göçlerin sonucunda yoğun konut talepleri hızla artmıştır. Bu yarışmalar geleceğin şehir vizyonunu şekillendirmekte önemlidir. Ulusal Mimari Proje yarışmamız vesilesiyle bu değerlerimizi hatırlamak ve korumak amacıyla projeler geliştiren öğrenci ve mimarlarımızı kutluyorum. Türkiye’mize kazandıracakları projeleri bir an önce hayata geçirmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Kazanan Proje Hayata Geçiriliyor

Ulusal Mimari Proje Yarışması kapsamında mimarlar, 24 bin 272 metrekare alan için emsali 0.6-1.35 arasında olmak kaydıyla konut projesi, 5 bin 420 metrekare alan için emsali maksimum 1 olmak kaydıyla 100 kişi kapasiteli kreş ve 22 bin 515 metrekare alan için emsali maksimum 1 olmak üzere 24’er derslikli ilköğretim okulu planladı.

Her bölgenin kendi yerel özellikleri ve iklimine göre 7 farklı bölgenin tasarımlarını içeren yarışmada; para ödülünün yanı sıra kazanan eserler kendi bölgelerinde hayata geçirilebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın