Doğan Hasol’Un Kaleminden “Mimarlar Dik Durur! Sıradışı Öyküler” Kitabı Çıktı

"Mimarlar Dik Durur! Sıradışı Öyküler" ile Doğan Hasol, okuyucuları, mimarlık dünyasının bilinmeyen kıvrımlarında keyifli ve düşündürücü bir yolculuğa çıkarıyor.

YEM Yayın’dan çıkan kitabında mimar Doğan Hasol, öğrenciliğinden bugüne kadar bizzat içinde yaşayarak tanığı olduğu yada dinlediği bazı ilginç olayları belleğinin süzgecinden geçirip duru ve akıcı bir dille okuyucularına aktarıyor.

Gerçek olay ve kişilerin anlatıldığı kitap, mimarlık dünyasının belli bir dönemine ışık tutuyor. Kitapta Sedad Hakkı Eldem’den Vedat Dalokay’a, Bruno Taut’tan Mario Botta’ya, Turgut Cansever’den Aydın Boysan’a, Behruz Çinici’den Oktay Ekinci’ye, Erol Akyavaş’tan Bedri Rahmi Eyüboğlu’na, Celal Bayar’dan Adnan Menderes’e çok sayıda mimar, sanatçı ve siyasetçi bugüne kadar bilinmeyen ilginç öyküleriyle okurların karşısına çıkıyor.

Kitap, Hasol’un son dört yılda dört baskı yapan Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler kitabını geliştirip güncellemesi ve bu çalışmada ilk kez gün yüzüne çıkan yeni öykülerle zenginleştirmesiyle ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda yitirdiğimiz değerli mimar-karikatürist Güngör Kabakçıoğlu’nun mimar portreleri ve karikatürleriyle görsel açıdan zenginleştirilen Mimarlar Dik Durur! Sıradışı Öyküler yepyeni içeriği, kapak tasarımı ve kurgusuyla yalnızca mimarların değil mimarlığa yakınlık duyan ya da belli bir döneme mimarların penceresinden göz atmak isteyen herkesin ilgisini çekecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın