Obama Başkanlık Kütüphanesi için Hawaii Üniversitesi’nin Önerileri Ortaya Çıktı

Yarışmayla yapılan Obama Başkanlık Kütüphanesi tasarımı için yarışan okullardan Hawaii Üniversitesi'nin öneri pojeleri ortaya çıktı.

Yarışmayla yapılan Obama Başkanlık Kütüphanesi için finale kalan dört üniversite Kolombiya Üniversitesi, Hawaii Üniversitesi, Şikago Üniversitesi ve Illinois Üniversitesi olarak açıklanmıştı. Hawaii Üniversitesi’nin öneri projelerini geliştiren Snohetta, Allied Works ve MOS ekiplerinin projeleri ortaya çıktı.

Snohetta ile WCIT Architecture tarafından hazırlanan öneri bir meydan projesine benziyor. Kuşbakışı damla formunda olan yapının avlusunda bir havuz yer alıyor. Yapının yeşil çatısının zeminle buluştuğu noktada ise kamusal kullanımlar öne çıkıyor.

Amerikalı firma Allied Works Architecture ise bükülmüş bir çatı ile bağlantılandırılan pavyon tarzı camla kaplı mekanların yer aldığı bir yapı ortaya koyuyor. Çatıda farklı alanlarda boşluklar yaratılarak avlulu bir yapının ortaya çıkması sağlanıyor.

New Yorklu stüdyo MOS ile Workshop-Hi işbirliğinde ortaya çıkan proje ise yeşil çatı altında biraraya gelen küçük mekanlar oluşturuyor. Kaka’ako Sahil Parkı’nı geliştirecek şekilde oluşturulan projeyle Hawaii’nin doğal çeşitliliği öne çıkarılırken yapıda bağlantısız pavyonlar, kamusal erişime açık avlular ve geniş bir park gibi tasarlanan çatı ortaya çıkıyor.

Yarışmanın sonuçları Mart 2015’te açıklanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın