Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi “Yarışmayla Yap”ılıyor

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan "Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması" 8 Ağustos 2011 tarihinde sonuçlanmıştı.

Yarışmanın ardından Kepez Belediyesi 1. Ödül sahibi Murat Taş, Sadık Gökhan Ekinci ve Doğuşcan Aladağ’dan oluşan tasarım ekibiyle sözleşme imzaladı. Uygulama projelerinin teslim edilmesi ve projenin ihaleye çıkmasının ardından Aralık 2012’de Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin inşaatına başlandı.

29 bin m2 inşaat alanıyla Antalya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı değişik kapasitelere bölünebilecek 2000 kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 300 kişilik nikah salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık otopark yer alıyor.

Yapının inşaatının 2014 yılı sonunda tamamlanması öngörülmüştü ancak inşaatı uzadı. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin yakın tarihte tamamlanması ve açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın