Çocuklar Mimarlığı Bu Kitaplarla Sevecek

Didier Cornille'in hazırladığı "Who Built That?" / "Bunu Kim İnşa Etti?" kitap serisi mimarlık düşkünü ebeveynlerin yardımına koşuyor.

Mimarlığı seven ebeveynler için her zaman bir muamma vardır: 7 yaşındaki bir çocuğa nasıl Le Corbusier’nin Villa Savoye’sini ya da Mies van der Rohe’nin Seagram Binası’nı anlatacaksın? 10 yaş öncesinin nasıl yapılardaki güzelliği görmesini, tasarımın arkasındaki dehayı keşfetmesini sağlayacaksın? Geçtiğimiz sonbaharda basılan “Who Built That?” / “Bunu Kim İnşa Etti?” kitap serisi mimarlık tarihini şirin resimler, basit açıklamalar ile çocukların anlayabileceği konular haline getirdi.

Fransa’da Ecole des Beaux-Arts du Mans’de tasarım ve tarih profesörü Didier Cornille tarafından hazırlanan iki kitap “Who Built That? Skyscrapers” / “Bunu Kim İnşa Etti? Gökdelenler” ve “Who Built That? Modern Homes” / “Bunu Kim İnşa Etti? Modern Evler” Frank Lloyd Wright ya da Louis Kahn’ın mimarlık dünyasına bir giriş sağlıyor.


Who Built That? Modern Homes

Ufak bilgiler eşliğinde hazırlanan çizimlerle kitaplar modern mimarlığa üstünkörü bir giriş yaparken, her iki kitap da geçtiğimiz yüzyıl boyunca inşa edilmiş yenilikçi yapıları; Louis Sullivan, Mies, Jean Nouvel, Frank Gehry ve Shigeru Ban gibi tasarımcılarının kısa biyografileri ile birlikte sunuyor.

Le Corbusier’nin betonarme yapıları her ne kadar çocuklar için yatmadan önce okunacak en çekici konu gibi görünmese de; Cornille’in sade ve şirin çizimleri, “kalıplama”, “cephe” ve “perde duvar” gibi mimari jargonları açıkladığı dipnotlarla pedagojik bir dengede gözüküyor.

Sadece 12$’a satılan bu kitaplar umarız en kısa zamanda Türkçe’ye de çevrilir.


Who Built That? Skyscrapers

Etiketler

Bir yanıt yazın