BIG Ortadoğuda Bulunan HQ için Dev Bir Gergi Saçak Tasarladı

Bjarke Ingels Group (BIG), Ortadoğu'da bir medya merkezi yarışması için önerdiği projesini yayınladı.

Uluslararası yayın yapan bir kuruluş için tasarlanan projede konsept, bölgenin kültürü içinde kalmaya devam etmesi olarak belirlenmiş.

2 prizma kuleden oluşan, 650 bin m2‘lik proje, yapıda yer alacak farklı bölümlerin arasındaki iletişimi güçlendirmek için geliştirildi. Bu etkilişimi en üst düzeyde tutmak için, haber merkezleri ve yayın stüdyoları personel ve ziyaretçileri birarada tutacak şekilde gergi saçağın altına yerleştirildi.

Özel çatı terasları, çalışanların kullanımına sunulurken; iki kule arasında kalan bölgedeki podyum ve hemen üzerinde yer alan katların terasları herkesin ortak kullanabileceği dinleme mekanları haline geliyor. Tasarım şeması aynı zamanda yemek tesisi, spor salonu, banka ve oditoryum gibi ortak aktivite mekanlarını da içeriyor.

Ortak bir zemini paylaşmalarına rağmen yapının içinde yer alan programlar gizlilik derecelerine göre özel olarak konumlandırılıyor. Örneğin, sıradışı mekansal ihtiyaçlara sahip olanlar kulelerin yüksek kesimlerinde yer alıyor. Tekrarlanan döşemeler ise organizasyonda esneklik sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın