Kale Grubu Zaferin 100. Yılını Çanakkale’nin Evlatları Belgeseliyle Andı

Kale Grubu, doğduğu topraklara vefa için, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında, bu stratejik savaşı interaktif bir belgesel haline getirdi.

Belgeselin Çan’daki Kale Grubu fabrikalarındaki ilk gösterimine katılan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Bu projenin Çanakkale’nin bir barış kenti olmasına katkı sağlamasını umut ediyoruz” dedi. Temeli 58 yıl önce Çan’da atılan Kale Grubu, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü interaktif bir dijital belgesel ve 100 milyon liralık yeni bir yatırımla yâd etti. Bu topraklar için toprağa düşmüş vatan evlatlarını anmak üzere hazırlanan interaktif belgesele, “Çanakkale’nin Evlatları/Sons of Gallipoli” adı verildi. Türkçe ve İngilizce

versiyonlarıyla canakkaleninevlatlari.com ve sonsofgallipoli.com adreslerinde, zaferin 100. yıldönümü olan 18 Mart 2015’te gösterime giren belgeselde, bir asır önce gerçekleşen Çanakkale Savaşı’na bugünün annelerinin gözünden bakılıyor. Uluslararası bir ekibin, global bir bakışla hazırladığı belgesel, 11 bölümlük bir film, 300 belgeden oluşan bir belge arşivi ve savaşın yaşandığı bölgeye dair 38 interaktif haritadan oluşuyor. Site, yeni belgeler ve fotoğraflarla sürekli olarak güncellenecek. Cephe cephe, gün gün neler yaşandığı eklenerek zengin bir başvuru kaynağı olması sağlanacak.

Belgeselde, biri Türk biri Anzak iki anne; kendilerini, 100 yıl önce evlatlarını cepheye gönderen annelerin yerine koyuyor ve onların yaşadıklarını, savaşın ne ifade ettiğini anlamaya çalışıyor… Belgeselin tema müzikleri ünlü İtalyan besteci Ludovico Einaudi ve Mercan Dede’nin ortak çalışması ile doğu ve batının bir sentezi olarak hazırlandı.

Belgeselin Çan’daki Kale Grubu fabrikalarındaki ilk gösterimine katılan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Çanakkale Destanı’nın hikâyesini, dijital ve sosyal medyanın gücüyle tüm dünyaya ulaştırmaktan, bu anlamlı projenin destekçisi ve sponsoru olmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Zeynep Bodur Okyay, sosyal medya yorumlarıyla büyüyüp gelişmesi beklenen belgeseli dijital enstalasyonla destekleyeceklerini belirterek, bu projenin, Çanakkale’nin bir barış kenti olmasına katkı sağlamasını umduklarını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın