2015 Serpentine Pavyonu’nun İlk Görselleri Yayınlandı

İspanyol ekip José Selgas ve Lucía Cano tarafından tasarlanan pavyona dair yayınlanan ilk imajlar renkli dış kabuğuyla dikkat çekti.

Serpentine Galleri tarafından yayınlanan imajlarla birlikte yayınlanan açıklamada, pavyonun çift katmanlı olacağı, biçimsiz kütlesi ile “oyuncu” bir tavrının olacağı vurgulanıyor. Kullanılacak yapı malzemesine dair detaylı bilgi sunulan açıklamada biçimsiz kütleyi tanımlayacak dış yüzeyde yarı saydam panellerin ve renkli membranın kullanılacağı belirtiliyor.

SelgasCano kendilerine pavyonu tasarlama konusunda teklif geldiğinde kafalarında ilk olarak mimariyi strüktür, ışık, geçirgenlik, gölge, form, değişkenlik, süpriz, renk ve materyal kavramları üzerinden kamuya açma fikrinin doğduğunu belirtiyor. Tasarlanan pavyonun oyuncu kişiliği de bu noktadan ilham alıyor.  

Bir çok farklı noktadan girişe sahip olacak pavyonda kurgulanan iki farklı katman “iç-dış” yüzey olarak tanımlanıyor ve her biri farklı deneyim alanları sunuyor. İç katmanda kafe ve oturma alanlarının yer alacağını belirten ekip, her gezinti ve kayboluşun farklı bir deneyim alanı sunacağını belirtiyor. Deneyim alanlarının farklılaşmasında ise renkler, ışık geçirgenliği ve şekil bozumları araç olarak kullanılıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın