Sıra Mimari Yapıda!

Meclisteki kavgaların sebebi mimari tasarımda mı yatıyor?

TBMM Yönetimi, Genel Kurul’da “İç Güvenlik Yasası”nın görüşülmesi sırasında doruğa çıkan tekmeli yumruklu kavgaları önlemek için seçimlerden sonra başlayacak yeni döneme ilişkin arayışlara başladı. Milletvekillerini sakinleştirmek için geçen yıl Genel Kurul salonunun ışıkları kısıldıktan sonra şimdi de mimari yapıda yapılabilecekler araştırılıyor.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, CHP Milletvekili Oğuz Oyan’ın, Genel Kurul’da mimari düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, ”Soru önergesinde tespit edilen hususlarla ilgili işler, proje müellifinin fikirleri doğrultusunda teknik elemanlarımız tarafından çalışılmaktadır” dedi.

ÖLÜMCÜL SİLAHLAR

Soru önergesinde “İç Güvenlik Paketi” görüşülürken 17 Şubat’ta meydana gelen olaylarda bazı milletvekillerinin aşırı bir saldırganlık içinde olduklarını belirten Oyan, kavgalarda sandalye ve başkanın kullandığı tokmak gibi eşyaların ölümcül bir silaha dönüştüğünü ifade etmişti. Oyan, “Bunların sabitlenmesi için herhangi bir çalışma başlattınız mı veya başlatmayı düşünüyor musunuz?” sorusu ile birlikte tehlike arz eden alanların mimarisinde koruyucu önlemler alınıp alınmayacağına dair cevap istemişti.

SORUN SALONDA MI?

TBMM Genel Kurulu’nda, her dönem sert kavgalar yaşandı. Genel Kurul salonunda yaşanan kavgalarda yaşamını yitiren milletvekilleri oldu. Milletvekillerini ‘agresifleştirdiği’ iddia edilen turuncu renkli koltuklar, salonun aydınlatması, yansıyan ışıklar, ses yüksekliği, kürsünün konumu gibi ortamı provoke ettiği iddia edilen sözde nedenler üzerinde duruldu. Geçen yıl da kavgaların artması üzerine milletvekillerini sakinleştirmek için Genel Kurul’daki yansıma azaltılırken ışıkların da kısılması yoluna gidildi. Ancak bu yıl kavgaların daha da artması “Sorun milletvekillerin de mi salonda mı?” sorusunu akıllara getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın