Kapadokya Çarpması

Her sene Mayıs ayında yapılması planlanan ve ilki 16-18 Mayıs 2015'te yapılacak festival Cappadox'un çağdaş sanat etkinliği "Kapadokya Çarpması" Fulya Erdemci küratörlüğünde Uçhisarlı Çarhacı Mustafa Efendi Konağı'nda hazırlanıyor.

“Kapadokya Çarpması” başlığı, anıtsal peyzajı, kaya mimarisi, katmanlı tarihi ve güncel dokusuyla Kapadokya deneyimine işaret ediyor. Bu yoğun coğrafyayı anlama sürecine paralel olarak adım adım oluşturan çağdaş sanat programı bu yıl, tek bir odak noktası etrafında biçimlendirilmek yerine, çoklu-perspektiflere ve sanatçıların izlenimlerine ayrıldı. Bir sanat eserinin oluşturulma ve sergilenme süreçlerini birbirinden ayıran alışıldık sergileme formatını yeni deneylere açmayı hedefleyen program, sanatsal imgelemin yer ve mekanla ilişkilenme biçimleri üzerinden, her yıl bölgeyi farklı açılardan ele alacak.

10 sanatçı, sanatçı-ikilisi ve araştırmacının katıdığı etkinlik, 16 Mayıs’tan, 31 Mayıs’a dek izlenebilecek. Sergi, Uçhisar’ın melez mimarisini örnekleyen, tarihi ve doğal dokunun içiçe geçtiği bir yapı kompleksinde yer alacak. Etkinliğe bu yıl Ayşe Erkmen (Berlin/Istanbul), Cevdet Erek (Istanbul), Christoph Schäfer (Hamburg), Hera Büyüktaşçıyan (Istanbul), John Körmeling (Eindhoven) & Charlemagne Palestine (Brüksel), Maider Lopez (San Sebastian), Murat Germen (Istanbul), Murat Şahinler (Istanbul) & Murat Bayındır (Istanbul), Nilbar Güreş (Istanbul/Viyana), ve Özge Önderoğlu Akkuyu (Nevşehir) & Emin Naci Akkuyu (Nevşehir) davet edildi. Sergide, Kapadokya’yla ilgili araştırmalardan, mekana-özel yerleştirmelere, doğada gerçekleştirilecek minimal müdahalelerden, müzik ve ses üzerine çağdaş sanat yorumlarına kadar çeşitli sanatsal jestlere yer verilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın