Amerika’nın En Büyük İkinci Şelalesi Kamusal Alana Dönüşecek

Snohetta Amerika'nın en büyük ikinci şelalesi Oregon'daki Willamette Şelalesi'nin çevresi için bir kamusal erişim rotası hazırladı.

Amerikalı peyzaj mimarlığı stüdyosu Mayer/Reed, mühendislik firması Dialog ile Snohetta ortaklığında hazırlanan proje, harabeye dönen bir kağıt fabrikası alanını yeniden işlevlendirmek ve buradan Oregon’a direkt erişimi sağlamak için bir rota yaratılması hedefiyle ortaya çıktı.

Snohetta ekibi projenin, insanların şelaleyi hissederek geçebileceği yeni yolları keşfetmesini sağlayarak yeni bir kamusal mekan yaratılmasına da olanak tanıdığını işaret ediyor. Yaklaşık 92 m²’lik endüstriyel alanda yer alan harabe yapıların yeniden kullanılmasını hedefleyen proje aynı zamanda su kıyısında doğal bir habitatın yeniden kurulmasına da öncülük edecek.

Şelale, doğa manzarasının yanında ilk elektrik üretiminin yapıldığı şelale olması, Kızılderililerin balık avlama alanı ve 19. yüzyılda Oregon Treni’nin ana rotası olması olması bakımından kültürel ve tarihi özelliğiyle de öne çıkıyor. Tasarımcılara göre proje, alanın tarihini ziyaretçiler için görünür kılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın