2015 Serpentine Pavyonu’ndan İlk Fotoğraflar

Madrid merkezli mimarlık ofisi SelgasCano tarafından tasarlanan 15. Serpentine Pavyonu renkli dış kabuğu ve mekansal deneyimi ile dikkat çekiyor.

Bir çok farklı noktadan girişe sahip olan pavyonda kurgulanan iki farklı katman “iç-dış” yüzey olarak tanımlanıyor ve her biri farklı deneyim alanları sunuyor. İç katmanda kafe ve oturma alanları yer alırken, dış katmandaki her gezinti ve kayboluş farklı bir deneyim alanı sunuyor. Deneyim alanlarının farklılaşmasında ise renkler, ışık oyunları, yansımalar ve şekil bozumları önemli rol oynuyor.

Projenin mimarlarından Jose Selgas, ‘Buradaki en önemli renk beyaz.’ diyor ve ekliyor; “Çünkü beyaz beton zemin buradaki renklerin dans edebileceği bir tuval.”

Serginin küratörü Emma Enderby, ziyaretçilerin renkler, gölgeler, formlar ve malzemelerle yeni bir deneyim yaşarken sürprizlere açık olmaları gerektiğini belirtiyor. Enderby’e göre saydam ve yansıtıcı kabuk sayesinde günün farklı saatlerinde ve değişen hava koşullarında pavyonun koridorlarında farklı gözlemlerde bulunmak mümkün.

Mimarlar pavyonun çok girişli ve karmaşık koridorlarını Londra metrosundan ilham alarak tasarlamışlar.

25 Haziran’da açılacak olan pavyon 18 Ekim 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Etkinlik boyunca her cuma akşamı pavyon sanat, müzik, şiir, film, edebiyat başlıklı canlı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Serpentine Galerisi 2000 yılından itibaren her yıl uluslararası alanda başarılı ancak İngiltere’de yapısı bulunmayan mimarlara geçici bir pavyon tasarlama imkanı veriyor. Şimdiye kadar Peter Zumthor, Herzog & de Meuron, Zaha Hadid, SANAA ve Frank Gehry gibi mimarları ağırlayan galeri, Serpentine Pavyonu’nun dünyadaki en çok ziyaret edilen mimarlık ve sanat sergilerinden birisi olduğunu vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın