BATIMAT 2015’ten İzlenimler

Davetli olarak katıldığımız, köklü yapı fuarlarından biri olan BATIMAT'ı yakından izleme fırsatı elde ettik.

Dünyanın önde gelen yapı fuarlarından biri olan BATIMAT, bu yıl 2-6 Kasım tarihlerinde Paris’te düzenleniyor. Uluslararası birçok firmanın yenilikçi ürünlerini sunması için fırsat olarak gördüğü BATIMAT fuarını yakından izleme olanağı elde ettik.

Banyo fuarı IDEOBAIN ve iklimlendirme çözümleri fuarı INTERKLİMA+ELEC ortaklığıyla düzenlenen yapı fuarı BATIMAT bu yıl Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 55 ülkeden birçok katılımcıya ev sahipliği yapıyor. 1959’dan bu yana iki yılda bir düzenlenen köklü organizasyon kapsamında yenilikçi ürünler, yapı teknikleri ve malzemeleri hakkında bilgi edinmek mümkün.

BATIMAT, Paris’in en büyük kongre, sergi ve fuar merkezi Paris Nord Villepinte’de yer alıyor. CDG Havaalanı’nın çok yakınında konumlanan fuar alanına kent merkezi-havaalanı aksında hareket eden banliyö trenleri ile ulaşmak mümkün. Banliyö treninden Parc des Expositions durağında indikten doğrudan fuar alanına yönleniyorsunuz. Yol boyunca kara borsa giriş kartı satan kişileri görünce bu alanın sadece profesyonellerin ilgisinde olmadığını, aslında kentin enformel ekonomisini de beslediğini kavramış oluyorsunuz.

Estetik, ahşap bir arkadlı yoldan ilerleyerek varılan fuar merkezi, toplam 8 salondan oluşuyor. Bu geniş kapsamlı organizasyonda INTERCLIMA 3, IDEOBAIN 1, BATIMAT ise 4 salonda faaliyet gösteriyor. Her salonun ayrı giriş kapıları bulunuyor ve iç mekanda fuarlar arası bağlantılar mevcut.

BATIMAT, sadece yapı firmalarının stant açtığı bir etkinlik değil, aynı zamanda fuar boyunca düzenlenen konferanslar, ödüller ile çok yönlü bir etkinlik olarak öne çıkıyor. BIM teknolojisinden yapı iklimlendirme uygulamalarına, kamusal mekan tasarımından yeşil bina sistemlerine kadar farklı konularda düzenlenen oturumları izleyebilirsiniz.

Ayrıca bu yıl Kale, Aspen Yapı, Armada Yalıtım, Prefabrik Yapı, APEC Çelik Yapı Sistemleri, AKG Gazbeton, BTM Yalıtım, DYO, Saray Alüminyum ve ARBOR Ahşap gibi Türkiye’den katılan 46 firmanın stantlarını da görmeniz mümkün.

6 Kasım’a kadar sürecek olan BATIMAT fuarı ile ilgili detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın