Roma’nın En İddialı Sanat Müzesi MAXXI’de Dev Gezi Sergisi

Zaha Hadid'in tasarladığı İtalya'nın en iddialı çağdaş sanat müzesi MAXXI, 11 Aralık'tan itibaren Gezi direnişinden ilham alan 'İstanbul: Tutku, Neşe, Öfke' başlıklı büyük bir Türkiye sanatı sergisine ev sahipliği yapacak.

Son dönemde Akdeniz, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki ilişkilere odaklanan İtalya’nın en önemli çağdaş sanat müzesi kabul edilen Roma’daki MAXXI, İran sergisinin ardından Gezi direnişinden ilham alan İstanbul temalı dev bir Türkiye sanatı sergisine ev sahipliği yapacak. Daha önce İstanbul Bienali’nin de küratörlüğünü üstlenin Hou Hanru’nun yanı sıra Ceren Erdem, Elena Motisi ve Donatella Saroli’den oluşan küratöryal ekibin “Yaratıcılığın tutkusu, hedeflere ulaşmanın neşesi ve şehrin öfkesi” olarak sunduğu ‘İstanbul: Tutku, Neşe, Öfke’ (İstanbul: Passion, Joy, Fury) başlıklı sergi, 11 Aralık-30 Nisan tarihleri arasında müzenin 1 ve 2 numaralı galerilerde yer alacak.

GEZİ PROTESTOLARIYLA BAŞLIYOR

‘İstanbul: Tutku, Neşe, Öfke’, çağdaş Türkiye’nin dinamikleri, değişimleri ve kültürel taleplerine bakıp Doğu ve Batı arasında köprü olmayı hedefliyor. Gezi Parkı protestolarıyla başlayan sergi, kentsel dönüşüm, siyasi çatışma ve direniş, jeopolitik aciliyetler ve umut temalarına odaklanıyor.

SERGİDE ESERLERİ YER ALAN SANATÇILAR

Segide Hamra Abbas, Can Altay & Jeremiah Day, Halil Altındere, Emrah Altınok, Architecture For All (Herkes İçin Mimarlık), Volkan Aslan, Fikret Atay, Atelier İstanbul: Arnavutköy, Vahap Avşar, İmre Azem & Gaye Günay, Osman Bozkurt, Angelika Brudniak & Cynthia Madansky, Hera Büyüktaşçıyan, Antonio Cosentino, Burak Delier, Cem Dinlenmiş, Cevdet Erek, İnci Eviner, Extramücadele, Nilbar Güreş, Ha Za Vu Zu, Emre Hüner, Ali Kazma, Sinan Logie & Yoann Morvan, Mülksüzleştirme Ağları (Networks of Dispossession), Nejla Osseiran, Ceren Oykut, Pınar Öğrenci, Ahmet Öğüt, Didem Özbek, Şener Özmen, PATTU, Didem Pekün, Zeyno Pekünlü, Mario Rizzi, Sarkis, SO?, Superpool, ŞANALarc, Ali Taptık, Serkan Taycan, Cengiz Tekin, Güneş Terkol ve Nasan Tur’un eserleri yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın