Genç Mimarlar Paris’te Bir Araya Geldi

Genç Mimarlar Buluşması'nın ikinci ayağı Paris'te düzenlendi.

Farklı ülkelerden genç mimarların mesleğin ilk yıllarında yaşanan zorlukların karşılıklı olarak ele alındığı Genç Mimarlar Buluşması’nın, 5 Mayıs’ta İstanbul’da İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSMD) tarafından düzenlenen ilk ayağından sonra ikincisi 27 Ekim’de, yine aynı katılımcılarla ERA Mimarlık tarafından Paris’te, Ecole Spéciale d’Architecture’de düzenlendi.

İngiltere’den Anna Liu, Almanya’dan Frank Eittrof, Fransa’dan Nicolas Letschert, İtalya’dan Thomas Ghisellini ve Türkiye’den Ali Hızıroğlu ile Alişan Çırakoğlu, Miska Patrice Anquetil moderatörlüğünde Ecole Special d’Architecture’un forum alanında bir araya geldiler.

Konferans Ecole Spéciale d’Architecture müdürü M. François Bouvard ve Era Mimarlık’ın kurucusu ve İstanbulSMD Başkanı Prof. Ertun Hızıroğlu’nun ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Tüm konferans katılımcılarının kendi deneyimlerini aktardığı ilk bölümde, ERA Mimarlık’ın ortağı Ali Hızıroğlu, mezun olduğu okula yıllar sonra bu panel için gelmenin memnuniyetinden bahsederek, Çin’de tamamladıkları Starmall Shenyang Plaza projesinin inşasında karşılaştıkları zorlukları nasıl aştıklarını anlattı. Karmaşık bir strüktüre sahip çatının uygulanması için uygun yüklenici arayışıyla başlayan süreçten bahsettikten sonra, makineler yardımıyla ve elle üretilen bağlantı parçalarının üretim yöntemini anlatarak konuşmasına devam eden Hızıroğlu, her ne kadar çok büyük ölçekli işler yapılıyor olsa da tüm bunların içindeki insan faktörünün asla unutulmaması gerektiğini, bu iletişimin mimarlığın ana bileşenlerinden biri olduğunu vurgulayarak konuşmasını noktaladı.

Öğrenci ve hocaların sorularıyla yaklaşık 3,5 saat süren konferans sonrasında düzenlenen kokteyle Paris Kültür Ataşesi Serra Aytun Roncaglia ve Paris Büyükelçiliği’ni temsilen Mustafa Arabul da katıldılar.

Etiketler

Bir yanıt yazın