Piano, Londra’daki Gökdelen Projesini Gelen Tepkiler Üzerine Revize Edecek

Renzo Piano'nun Londra'da tasarladığı 254 metre yüksekliğindeki silindirik kule, bir grup mimarın tepkisi üzerine revize edilecek.

Projeyi protesto eden ekipte yer alan, ofisi de proje alanının yanında bulunan mimar Terry Farrel, Westminster Belediyesi’ne bir yazı ulaştırarak projenin bu alanda yapılacak geniş çapta bir yenileme projesinin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti.

Historic England ve Skyline Campaign isimli miras ve koruma grupları da Piano’nun yüksek katlı projesini protesto etmiş ve Paddington bölgesindeki mevcut mimari ve koruma alanlarındaki küçük ölçekli yapılar arasında fazla göze battığı iddia edilmişti.

Gelen tepkiler üzerine Westminster Belediyesi ve projenin geliştiricileri proje şemasında yapının yüksekliği konusunda yeniden düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

Etiketler

2 yorum

  • cem-yildirim says:

    Renzo Piano’nun ‘starkitekt’ eleştirisine dahil edilebileceğine katılmıyorum. ‘Starkitekt sorunsalı’ ifadesi ile hangi yaklaşımları kast ettiğinizi anlıyorum fakat Renzo Piano’nun mimari endişe ve yaklaşımlarının o kategoriye dahil olamayacağını düşünüyorum -bu yapıyı hiç beğenmemiş olmama rağmen-

  • bay-cambaz says:

    ah renzo ahh, Tjibaou kültür merkezi nerede, bu soba bacası nerede. resmen barış manço vakası.

Bir yanıt yazın