Arkadaş Evine Ekstra Oda

Peter Berkowitz, San Francisco'nun yüksek kira fiyatlarından kaçmak için kendine arkadaşının evinde, kontraplaktan bir oda inşa etti. Şimdi ayda sadece $508 kira ödüyor ve çok mutlu.

İlüstrasyon sanatçısı Peter Berkowitz, San Francisco’nun “saçma derecede yüksek” kiralarından kaçabilmek için kendisine küçük ahşaptan bir yatak odası inşa etti. 

Peter’in arkadaşlarının oturma odasında inşa ettiği ahşap kabin 2,4m x 3,5 m’lik bir alan kaplıyor ve 1,4 m yüksekliğe sahip.  


Peter ise konuyla ilgili söyle diyor:

Evet bir kapsülün içinde yaşamak salakça; fakat salaklık San Francisco’nun yüksek kira fiyatlarına özgü bir hastalık…Ben kendi kapsülümde yaşayıp senede binlerce dolar biriktirebilmekten çok mutluyum. Eğer kapsüller evlere yeni odalar dahil olmasını sağlayabilirlerse, bu pek çok insan için yararlı olacaktır.

Peter’ın odası temelde bir yataktan oluşuyor. Yatak başı, arkasındaki küçük depolama alanını gizliyor. Üstünde ise kitapların durduğu bir raf ve pencere var. Kapsülün çatısının bir bölümü ise ekstra hacim sağlaması için açılabiliyor. Peter’ın yeni taşındığı odası gelişmeye ve yeni işlevler kazanmaya devam ediyor.

Eğer siz de kendinize bir kapsül inşa etmek isterseniz, yardıma hazır olduğunu söyleyen Peter’a internet sitesinden ulaşabilirsiniz: http://www.peteberk.com/

Etiketler

Bir yanıt yazın