Yüksek Hızlı Ulaşım Sisteminin Çözüm Ortaklarından Biri BIG Oldu

BIG, Hyperloop yüksek hızlı ulaşım sisteminin altyapı inşaatında destek olacak mimari ekip olarak duyuruldu.

Hyperloop’u geliştiren firma Hyperloop Transportation Technologies, bu teknolojinin hayata geçirilmesi konusunda mühendislik ve mimarlık ofisleri AECOM, ARUP, BIG ile işbirliği yapıyor. Geçtiğimiz hafta ilk kez açık hava test sürüşünün yapıldığı hızlı trenin 1,1 saniyede 187 km/saat hıza eriştiği kanıtlandı. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklanan Bjarke Ingels, “Geleneksel olarak mimarın işi bina tasarlamak olarak görülür fakat Hyperloop ile sadece fütüristik bir istasyon veya çok hızlı bir tren tasarlamayacağız; aynı zamanda kentlerin gelişimini dönüştürme potansiyeline sahip olan bu özgün teknolojinin bir parçası olacağız.” dedi.

Hyperloop’un amacı, hem yolculuk süresini kısaltarak hem de hava veya yol kaynaklı kirliliği azaltarak büyük kentler arasında süper yüksek hızlı bir bağlantı kurmak. Hava yastıklı bir kapsülün, bir nevi vakum görevi gören düşük basınçlı bir tüpün içinde yüksek hızda itilmesi ile oluşturulan teknoloji ile saatte 1.200 kilometre/saat gibi süpersonik hıza erişilmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın