Öğrenciler Uluslararası Finalden Ödülle Döndü

İzocam Öğrenci Yarışması'nın Beyaz Rusya'da gerçekleşen uluslararası finalinde ülkemizi temsil eden Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Ferhat Bulduk ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Ayça Yazıcı'nın projesi Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.

İzocam’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği İzocam Öğrenci Yarışması’nın uluslararası finali 25-28 Mayıs tarihlerinde Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de gerçekleştirildi. 23 ülkeden 54 projenin yer aldığı yarışmada öğrenciler, Beyaz Rusya’nın Brest şehrinin sosyal, kültürel ve iklimsel özelliklerini düşünerek bir yaşam alanı geliştirdi. İki aşamada gerçekleşen yarışmaya Türkiye’den de 3 proje katılım gösterdi.

Yarışmanın sonucunda Türkiye’yi temsil eden ekiplerden YıldızTeknik Üniversitesi Bina Araştırma ve Planlama bölümünden Ferhat Bulduk ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım bölümünden Ayça Yazıcı’nın projesi Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. 

Yarışmada Bulgaristan birinci olurken Güney Afrika ikinci, Romanya ise üçüncü oldu. Belarus, Finlandiya, Romanya ve Türkiye ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın