İstanbul Finans Merkezi Bayraktar’a emanet

Yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tanınan sınırsız yetkiler tartışılırken, hükümetin büyük önem verdiği İstanbul Finans Merkezi, TOKİ eski başkanı halen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a emanet edildi.

Hükümet, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde kurulacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yetki verdi.

Geçtiğimiz yıl Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine İstanbul Finans Merkezi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Karşılıklı itirazlarla birlikte başlayan yargı süreci ise halen devam ediyor.

Anadolu Otoyolu’nun kuzeyinde yer alan konut alanının finans merkezi olarak planlanmasına ilişkin karar 14 Mart 2008’de askıya çıkmış ve İstanbul Şehir Plancıları Odası plana karşı çıkarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmak üzere harekete geçmişti. Mayıs 2010’da yürütmeyi durdurma kararı alındı. Ancak TOKİ, odanın bu manevrasına Ataşehir Finans Merkezi için yeni bir plan yapacağını açıklayarak cevap verdi. Ancak yeni dönemde hükümetin “Finans merkezi gecikmemeli” talimatıyla işlere de hız verildi.

Vatan’ın haberine göre; hükümet, Bayraktar’ın tam yetkili bakanlığının sorumluluğuna verdiği merkezin kısa zamanda tamamlanmasını istiyor.

Bu arada bakanlığın yetkisine verilen İstanbul Finans Merkezi’nin önüne çıkabilecek olası bir “SİT alanı” engeli de şimdiden ortadan kaldırıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın