Silifke, ‘Nükleere hayır’ diyor

Mersin'de ''Nükleer santrale hayır'' mitingi düzenlendi.

Mersin’in Silifke ilçesinde, nükleer karşıtları ”Nükleer santrale hayır” mitingi düzenledi.
Silifke – Mersin’de, çevre ilçe ve beldelerden gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Atatürk Anıtında gerçekleştirilen miting, saygı duruşuyla başladı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu dönem sözcüsü Sabahat Aslan mitingde, yaşam haklarını ellerinden almak isteyenlere, nükleer santralin kuşaklar boyu yaratacağı zararları tüp gaza indirgeyenlere, doğayı ve yaşamı talan etmek isteyenlere, halkın sesine kulak tıkayanlara gerekli cevabı vermek için bu mitingi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Barışı ve yaşam haklarını savunmak ve çocukların geleceğini korumak için toplandıklarını ifade eden Aslan, ”İkinci Çernobil faciası olan Fukuşima nükleer santral sızıntısı yüzünden, Japonya Başbakanı yaşanan nükleer felaket için tüm dünyadan özür dilerken, tüm dünya ülkeleri nükleer santral projelerinden vazgeçerken ve belli programla nükleer santrallerin kapatılmasına karar verirken, AKP hükümeti ülkemiz için bir zorunluluk olmayan, tamamen siyasi bir karar olan nükleer santral yapımındaki ısrarına hala devam etmektedir” dedi.

Akkuyu’da nükleer santral kurmanın bölgenin tarımına ve turizmine büyük darbe vurmak olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

”Nükleer santral kurmak enerjide dışa bağımlılığımızı arttırmak demektir. Kamu kaynaklarımızı zarara uğratmak demektir. Sağlımızı bozmak, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almak demektir. Ülkemizi nükleer çöplük haline dönüştürmek, emperyalist ülkelerin kaynaklarımızı sömürmeleri demektir. Kütahya halkına siyanürlü suyu içirenlere, Karadeniz’de HES adı altında sularımızı özelleştirenlere, Nükleer santralleri bizlere dayatanlara, irademize saygısızlık yapanlara, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde halk gerekli dersi verecektir. Hükümetin nükleer santral kurma ısrarında yatan çıkarının hesaplarını boşa çıkaracağız. Ülkemizde nükleer santrallerin yapılmasına izin vermeyeceğiz.”

Mitinge katılanlar, konuşmaların ardından nükleer karşıtı slogan atarak dağıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın