2015 ve 2016 Yarışmalarında Son Durum

Yarışmaların uygulanma süreci içinde ne durumda olduklarını müelliflere sorduk.

2015 yılında 23 adet yarışma açıldı. 2016 yılında ise bugüne kadar ilan edilen yarışma sayısı 15. Sonuçlanan yarışmalarda birincilik ödülünü alan proje müellifleri uygulanma sürecinde nerede olduklarını anlattı.

İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması


1. ödül, M. Ziya İmren, Mehmet Şefik Yasavul

Proje müellifi Ziya İmren, Ağustos 2015’te sonuçlanan yarışmada kesin proje aşamasının tamamlandığını ve uygulama projelerini çizmekte olduklarını belirtti. 

Çanakkale Belediyesi Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması


1. ödül, Oknur Çalışkan, Mehmet Zeyat Hattapoğlu, İbrahim Alp, Jülide Alp

Proje ekibinden Oknur Çalışkan şu açıklamayı yaptı:

İdarenin hak sahipleri ile görüşme süreci devam ediyor. Hak sahiplerinin sayısı ve kararların sağlıklı verilmesi açısından süreç yaklaşık bir yıldır devam ediyordu.
Ancak, son aldığımız bilgi 2016 Ağustos’un ilk haftası itibari ile hak sahiplerinin onayının %90 ın üzerinde olduğu ve görüşmelerin aynı ay içerisinde bir sonuca ulaşmasının beklendiği yönündedir.
Görüşmelerin tamamlanarak bir sonraki sürecin başlamasını beklemekteyiz.

Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Yarışması


1. ödül, Orkun Özüer, Kerem Çınar, Görkem Rabia Kanat

Bornova Belediyesi Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması


1. ödül, Orkun Özüer, Kerem Çınar, Görkem Rabia Kanat

Bornova Çocuk Dünyası Yarışması Mayıs 2016, Şehitkamil Sanat Merkezi Yarışması ise Haziran 2016 ‘da sonuçlanmıştı. İki yarışmada da birincilik ödülünü alan ekipten Görkem Rabia Kanat, kurumlar ile olumlu geçen görüşmeler sonrasında sözleşme aşamasına gelinmiş olduğunu ve karşılıklı çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, Murat Çetin, Evin Eriş, Mehmet Hamarat, Muammer Hamarat

Çanakkale Valiliği tarafından Mayıs 2015 tarihinde ilan edilen Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü Murat Çetin, Evin Eriş, Mehmet Hamarat, Muammer Hamarat ekibi almıştı. Nisan 2016 tarihinde 2015 Yarışma Raporu için verdikleri bilgilerin bugün hala geçerli olduğunu söyleyen Murat Çetin süreçte bir ilerleme olmadığını ifade etti. Buna göre, oldukça kapsamlı bir ön keşif ve maliyet raporu bilabedel hazırlanarak proje müellifleri tarafından 2015 yılı Ağustos ayının ortasına doğru idareye sunuldu. Bundan sonraki irtibatta henüz bir karar verilmediği bilgisi müelliflere iletildi, bekleme süreci devam ediyor.

Caferağa Spor ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Deniz Dokgöz, Orhan Ersan

Deniz Dokgöz, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Orhan Ersan ekibi 2016 yılında 1, 2015 yılında 2 ve 2010 yılında da 1 adet birincilik ödülü almıştı. Yarışma ekibi, 2016 yılında birincilik ödülü aldıkları Caferağa Spor ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda jüri ile yapılacak revizyon toplantısının Eylül ayında gerçekleşeceğini ve revizyonlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Deniz Dokgöz, Orhan Ersan

Yarışma ekibi, Haziran 2015’te sonuçlanan Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Mimari Proje Yarışmasında projelerinin bu yıl Nisan ayında uygulanmaya başladığını ve yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Eylül 2015’te sonuçlanan Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması’nda projenin alandaki bir imar değişikliğinden dolayı 2017 yılına ertelendiğini fakat idare ile sözleşmenin imzalanmış olduğunu ve uygulama projelerinin 2017 yılında çizileceğini söyledi.

ODTÜ Öğrenci Merkezi Binası ve ODTÜ Meydanı Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Deniz Dokgöz, Orhan Ersan

Birincilik ödülünü alan ekip, 2010 yılında sonuçlanan ODTÜ Öğrenci Merkezi Binası ve ODTÜ Meydanı Mimari Proje Yarışması’nda uygulama projelerinin çizilmiş olduğunu ancak ihale ve benzeri süreçlerin beklemede olduğunu ifade etti.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro Işligi) Mimari Fikir Proje Yarışması


1. Ödül, Doğan Türkkan, Cihan Sevindik, Tuna Han Koç, Zeynep Canan Sevindik

Ekim 2015’te sonuçlanan ve Doğan Türkkan, Cihan Sevindik, Tuna Han Koç, Zeynep Canan Sevindik ekibinin kazandığı Antalya Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması’nda idarenin talepleri doğrultusunda birtakım değişiklikler yaptıktan sonra geçen hafta itibari ile sözleşme imzaladıklarını belirten Cihan Sevindik uygulama proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Uygulama proje safhasının 6 ay olarak planlandığını ve bu sene sonuna doğru ihaleye çıkılmasının beklendiğini ekledi.

Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması


Eş Değer Ödül, H. Buşra Al, Berrin Özdemir, İlker İğdeli

Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması Ağustos 2015’te sonuçlanmıştı ve beş adet eş değer ödül verilmişti. Eş değer ödül kazanan H. Büşra Al, Berrin Özdemir, İlker İğdeli ekibi idare ile ilk toplantıyı Aralık 2015 tarihinde yaptıklarını ve aradan geçen uzun zaman sonra idareden geri dönüş aldığını söyledi. İdarenin açıklamasına göre yarışma sonrasında alanla ilgili bazı verilerin güncelleştirilmesi ardından, eş değer ödül alan yarışmacılarla önümüzdeki aylarda tekrar toplantı yapıldıktan sonra alanla ilgili bir workshop çalışması yapılacak ve süreç bu çalışma sonrası uygulamaya yönelik olarak devam edecek. Toplantı tarihleri ise henüz net değil.

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması 


1. Ödül, Cenk Çeşmeli

Cenk Çeşmeli 2015 yılında 2, 2016 yılında ise 1 adet yarışmada birincilik ödülü almıştı. Mart 2016’da sonuçlanan Çaycuma Belediyesi Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması’nın hemen ardından idare ile görüşmelerin başladığını söyleyen Çeşmeli, ilk görüşmede jüri tarafından önerilen revizyonları yapıp idareye ve jüriye sunduklarını, takip eden görüşmelerde idarenin kat planlarında küçük revizyon talepleri olduğunu ifade etti. Daha sonrasında arazi ve çevresinin imar planı net olmadığı için (Filyos ırmağının ıslah çalışmalarının DSİ tarafındanyürütülmesinden kaynaklanıyor) sürecin biraz yavaşladığını ifade eden Çeşmeli geçtiğimiz haftalarda arazi sınırlarının netleştirildiğini ve şu an uygulama projelerini hazırladıklarını söyledi. Tasarım ekibi Ekim 2016’da tüm proje ve ihale belgelerini teslim etmeyi amaçlıyor.

Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, Cenk Çeşmeli, Burcu Çeşmeli, Müge Erkılıç

Ekim 2015’te sonuçlanan Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması’nda ödül alan ekipten Cenk Çeşmeli, inşaatın 2 ay önce başladığını ve 2017 yılının Nisan ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Van İpekyolu Belediye Merkezi Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, Cenk Çeşmeli

2015 yılının bir diğer yarışması olan Van İpekyolu Belediye Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda ise ihale sürecinde olduğunu belirten Cenk Çeşmeli 2-3 ay içerisinde inşaata başlanıp çok hızlı bir şekilde ilerlenmesinin planlandığını ekledi.

Büyükada Çarşı Camii Mimari Fikir Projesi Yarışması


1. Ödül, Emre Can Yılmaz

Büyükada Çarşı Camii Mimari Fikir Projesi Yarışması Haziran 2015’te sonuçlanmıştı. Birincilik ödülünü alan Emre Can Yılmaz uygulama sürecinden haberinin olmadığını, sürecin dışında olduğunu belirtti.

İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, M. Arif Suyabatmaz, Hakan Demirel

İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Haziran 2016’da sonuçlanmıştı. Birincilik ödülünü alan ekipten Hakan Demirel, 11 Ağustos 2016 tarihinde Avan proje teslimini yaptıkları ve Ocak ayı ortasına kadar tüm etapları bitirmeyi planladıkları bilgisini verdi.

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması 


1. Ödül, Soner Akçam, Emrah Bal, Ahmet İlyas Sözeri

Geçtiğimiz hafta sonuçlanan Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü alan Emrah Bal, Soner Akçam ve Ahmet İlyas Sözeri kolokyum sonrasında jüriden değerlendirmeleri alarak bir ay sonrasında revizyon tesliminin toplantısını yapma kararı aldı.

Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje Yarışması


1. Ödül, İlker Fatih Özorhon, Güliz Özorhon, Berke Hatipoğlu

Nisan 2016’da sonuçlanan Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü alan ekipten İlker Özorhon Sivas Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın