Yapısal çelikçiler zirvede buluşuyor

21 ülkenin önde gelen çelik üreticileri ve siyasetçileri 8-9 Eylül tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Çelik Yolu Zirvesi’nde biraraya geliyor.

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından 8-9 Eylül tarihlerinde Yeşilköy’de bulunan CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 12. Uluslararası Yapısal Çelik Günü kapsamında 1. Uluslararası Çelik Yolu Zirvesi düzenleniyor. Açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yapacağı zirveye Cezayir, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, İran, Katar, Kazakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suriye, Suudi Arabistan ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu 45 ülkeden üst düzeyde siyasetçi, bürokrat ve işadamı katılacak.

‘Tarihi İpek Yolu günümüzde Çelik Yolu’na dönüşüyor’ sloganıyla gerçekleşecek olan zirvenin amacı Türk yapısal çelik üreticileriyle Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Ukraynalı yetkilileri biraraya getirmek. Zirve sayesinde Türkiye’nin yapısal çelik alanındaki bilinirliğini artırmayı ve işbirliği olanakları yaratmayı hedeflediklerini söyleyen TUCSA Tanıtım Komitesi Başkanı Rıdvan Murat, “Türkiye yapısal çelik alanında çok ileri bir noktada. Türk firmaları bugün dünyanın birçok ülkesinde başarılı projelere imza atıyor. Bunu zirve sayesinde tüm dünyaya bir kez daha göstermek istiyoruz” dedi. Zirve sırasında Türkiye ve misafir ülkelerin üst düzey yöneticilerinin dikkatlerini sektörün üzerine çekmeyi hedeflediklerini belirten Rıdvan Murat, “Bu sayede çelik yapı müteahhitleri, imalatçıları ve montaj firmaları hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca çelik yapı proje büroları ve müşavirleri ile çelik üreticileri ve servis sağlayıcılarının geldiği noktayı anlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İkili görüşmelerde yapılacak
Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) ve CNR Holding tarafından desteklenen Zirvenin MEGABUILD 2011 Fuarı ile eş zamanlı olarak 8-9 Eylül tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşeceğini ifade eden Murat, fuar ve zirve ile bağlantılı olarak, İMMİB’in organizasyonunda 7 Eylül’de misafir ülkelerin teknik heyetleriyle ikili görüşmeler yapılacağını açıkladı. Rıdvan Murat, çelik yapılarla ilgili ikili görüşmelerin organizasyonunun İMMİB ile koordineli olarak TUCSA tarafından sağlanacağını anlattı.

TUCSA tarafından her yıl düzenlenen Yapısal Çelik Günü hakkında da bilgi veren Murat, “Çelik Günü yalnız çelik yapılar konusundaki son gelişmelerin paylaşıldığı bir ortam değil, aynı zamanda çelikçilerin geleneksel olarak yılda bir buluşma günü haline geldi” açıklamasında bulundu.

1. Uluslararası Çelik Yolu Zirvesi Programı
08 Eylül 2011

MEGABUILD Fuarının Resmi Açılış Töreni

Saat: 11.00-12.00 Yer: Ana Fuaye

Protokol Yemeği

Saat: 12.30-13.30 Yer: CNR Fuar Binası

Uluslararası Çelik Yolu Zirvesi
Saat: 14.00 -16.30

Yer: Fuar Alanı Konferans Salonu

14.00-14.30 Kayıt İşlemleri

Açılış Konuşmaları
14.30-14.40 Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, Tucsa Bşk.

14.40-14.50 Dr. Veysel Yayan, DÇÜD Genel Sekreteri

14.50-15.00 Uğur Dalbeler, ÇİB Yönetim Kurulu Üyesi

Özel Oturum
Misafir Ülke Bakanları

Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanı

09 Eylül 2011
12. Yapısal Çelik Günü ve Uluslararası Çelik Yolu Zirvesi

Saat: 14.00-17.15

Yer: Fuar Alanı Konferans Salonu

14.00-14.30 Kayıt

14.30-14.45 Açılış ve 12. Yapısal Çelik Günü

14.45-15.45 Çelik Proje Sunumları

15.45-16.00 Ara

16.00-17.15 Misafir Ülke Konuşmacıları

Etiketler

Bir yanıt yazın