“Mimarlık, Tek Adam İşi Değil Ekip Çalışması Ürünü”

10 Mayıs'ta T Buluşmaları kapsamında İstanbul'a gelecek olan, COBE'nin kurucu ortaklarından Dan Stubbergaard, Louisiana Channel'da yayınlanan videoda bizleri doğup büyüdüğü, çok iyi bildiğini söylediği Kopenhag'da bir gezintiyet çıkarıyor.

Louisiana Museum of Modern Art’ın Louisiana Channel isimli video kanalı her hafta sanat, mimarlık, tasarım ile ilgili videolar yayınlıyor.

Bu haberde yer verdiğimiz videoda COBE’nin o dönemde tamamlanmış, oldukça yaratıcı ve sosyal yönü kuvvetli projeleri, Dan Stubbergaard ile yapılan söyleşi eşliğinde tanıtılıyor

“Mimarlık, tek adam işi değil ekip çalışması ürünü”

“Mimarlık yapmak, tek adam işi değil, ekip çalışması ürünü” diyen Stubbergaard, Hollanda’da staj yaparken iyi mimarlığın toplumsal etkisi konusunda bilinçlendiğini, mimarlığın pragmatik konular, toplum ve onun güncel zorlukları ile başa çıkma ihtiyacı olduğuna karar verdiğini söylüyor.

Ne yaptığım, mimarlığın gerçekte ne ile ilgili olduğunu anlamam ve bunların mükemmel çizim yapmaktan daha önemli olduğunu görmem bir öğrenci olarak benim için gerçekten bir dönüm noktasıydı.

Mimarlıkla sosyal başarı üretirken, üzerinde çalıştıkları projenin bağlamını anlamak ve saygı duymak COBE için gerçekten önemli. Bu bağlam sadece fiziksel çevre olmuyor aynı zamanda toplumsal bağlam da oluyor. Bu yüzden COBE, projelerinde kullanıcılara da çok fazla odaklanıyor. Bu nedenle projeleri, günlük hayatın bir parçası olan, çocuk yuvaları, kütüphaneler ve kamusal alanların inşa edilmesi önceliğine dayanıyor.

“Bir kent yeniden, yeniden ve yeniden dönüşebilecek şekilde büyük bir organizma gibi çalışmalı”

Dan Stubbergaard, mimarlığın sosyal yönüyle ilgili görüşlerini “Mimarlık enerjiyi yeniden canlandırabilir, bir mekanı dönüştürebilir, negatif sarmalı kırabilir. Örneğin problemli bir konut alanı, toplumsal çeşitliliği barındıran bir şehir inşa edilmesine yardımcı olur,” şeklinde özetliyor.

Etkinliğe Kayıt

Etkinliğe kayıt olmak için https://tbulusmalari2017.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinlik mekanında kontenjan sınırlı olduğundan giriş esnasında kayıt olan katılımcılarımıza öncelik tanınacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın