COBE’nin Tasarladığı Nørreport İstasyonu’na En İyi Ulaşım Binası Ödülü

World Architecture News tarafından her sene verilen mimarlık ödüllerinin ulaşım kategorisinde kazananlardan birisi COBE'nin tasarladığı Nørreport İstasyonu oldu.

World Architecture News (WAN) Awards’un Ulaşım kategorisindeki ödülün, kamusal alanları canlandırırken seyahat ve erişim imkanlarını artıran ulaşım binalarına verilmesi amaçlanıyor.

Jüri, ödülün bu seneki versiyonunda kazanan iki proje ile beraber finale kalan projelerin tümünde güçlü bir tasarım estetiğinin yanı sıra insan hareketinin yönetimine dair yenilikçi tasarımlar gördüğünü belirtti.

Kazanan Projeler:

Nørreport İstasyonu, Gottlieb Paludan Architects ve COBE (Kopenhag-Danimarka) 

Nørreport İstasyonu, günde yaklaşık 350.000 yolcu ile Danimarka’nın en yoğun ulaşım merkezi. Yolcu akışlarının etkinliğini göz önüne alarak açık ve erişilebilir bir kentsel alan oluşturulması, daha önce kaotik, güvensiz ve gürültülü olan bir alanı güvenlik, konfor ve verimlilik ile karakterize bir yere dönüştürüyor.

Binaların ve bisiklet park yerlerinin tasarımı ve yerleşimi çevredeki yollardaki yaya hareketine dayanıyor. Kentin simgelerinden olan bisikletler, gizlenmiyor adeta sergileniyor.

Taumanu Rezervi Köprüsü, Isthmus Group (Auckland-Yeni Zelanda)

Bu köprü, 1970’lerde yerel halkı, Yeni Zelandalılar’ın günlük hayatından önemli bir yer tutan, denizden koparan otobanın yapılmasının ardından yeniden tasarlanan kıyı peyzajı ile bağlantıyı yeniden kuruyor. Köprünün bombeli biçimi, araziden denize doğru ardışık hareketler halinde ulaşılmasını sağlıyor ve köprünün ucu Manukau Limanı’nın manzarasına açılıyor.

Finale Kalan Diğer Projeler

Porto Cruise Terminal, Luis Pedro Silva, Arquitecto Lda (Matosinhos-Portekiz) 

Siilitie Metro İstasyonu, Cederqvist & Jäntti Architects (Helsinki-Finlandiya) 

Tren Kontrol Merkezi, de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs BV (Utrecht-Hollanda) 

Bowen Place Geçiti, Spackman Mossop Michaels with Lahz Nimmo Architect (Canberra-Avusturalya) 

Nørreport İstasyonu’nun Tasarımcılarından Dan Stubbergaard 9 Ocak’ta İstanbul’da…

9 Ocak 2017 Pazartesi günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde T Buluşmaları kapsamında yapılacak etkinliğe kaydolmak için http://tbulusmalari.eventbrite.com/ adresini ziyaret etmeniz yeterli.


Etiketler

Bir yanıt yazın