Alp Dağları Manzaralı Camdan Havuz

noa* network of architecture tarafından direkler üzerinde yükseltilerek tasarlanan cam tabanlı yüzme havuzu kullanıcılara eşisiz bir dağ manzarası sunuyor.

NOA, İtalya sınırındaki Güney Tyrol’de kayakçıların ve doğa yürüyüşçülerinin tercih ettiği Hotel Hubertus için 25 metre uzunluğunda bir havuz tasarladı. Otel, Kronplatz Dağı’nın eteklerinde yer alıyor ve Alpler’in bir parçası olan Dolomites Dağları’nın mükemmel manzarasına sahip.

Otelin önünde 17 metre uzanan dörtgen havuz, zeminden 12 metre yüksekte çam ağacından oluşturulan kolonlar üzerinde yer alıyor.

Havuz, manzarayı engellemeyecek şekilde tasarlanmış. Yapının zemininde açılan cam, tatilcilere rahatlarken uçma hissini yaşatıyor.

Mimarlar proje hakkında şunları söylüyor: “Zeminden 12 metre yüksekte bulunan havuzun konumu ve eşsiz sınırı kullanıcılara uçma hissi veriyor. Bu etki, ön kısımda bulunan cam ve havuzun camdan zemini ile güçleniyor.”

Koyu gri taştan oluşan paneller yapının içini ve dışını kaplıyor , çevredeki dağlarla da uyumlu bir görüntü oluşturuyor. Stüdyo, “Havuzun antrasit rengindeki taşlar ile gizlenmiş sınırları havuz ve arazi arasındaki boşluğu ortadan kaldırıyor, suyun akış etkisinin havuz ve arazi arasında yok olmasını sağlıyor.” yorumunda bulundu.

Bu havuz, yüzücüler için ekstrem tasarımlar serisinin bir parçası.

Yüzme havuzu, Hotel Hubertus’un mevcut eğrisel yapısının bir parçası olarak şekillenmiş. Eski yapı ile yeni havuzun görünümlerini birleştirebilmek için yapının dış yüzeyi ağaç gövdeleri ile kaplanmış. Bu gövdeler aynı zamanda güneşten ve yağmurdan koruma sağlıyor, odaları ayırma görevi de görüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın