Topluluk ile Beraber Bambu Örmek

Tayvan'da, yerel halktan 60 kişinin katılımıyla hayata geçirilen projede gündelik hayattan silinmeye yüz tutmuş bambu örgü teknikleri kullanılmış.

Tayvanlı sanatçı Cheng-Tsung Feng tarafından tasarlanan heykellerin inşasında bambu örgü teknikleri kullanılmış. Bölgede yaşayanlardan oluşan 60 kişilik bir ekiple beraber hayata geçirilen projede, öncelikle ekibe örgü teknikleriyle ilgili kısa bir eğitim verilmiş. Keza projenin amaçlarından bir tanesi de, giderek unutulmaya yüz tutan bambu örgüsü tekniklerinin daha fazla insana öğretilmesi.

Bu teknikler üzerinde uzun zamandır çalışmalar yapan Cheng-Tsung Feng projenin, gündelik yaşamdan gün geçtikçe uzaklaşan bu geleneksel zanaati, profesyonel bir maharet olmaktan çıkarıp sıradan insanların kullanımına sokmasını umut ediyor. Feng, toplulukla beraber inşa etmenin heykellere çok daha fazla duygu kattığını da vurguluyor.

Tayvan’daki Moso bambularından inşa edilen iki tane dev, küre formuna yakın yerleştirme Teng Yu-Hsien Muzik ve Kültür Parkı’nda bulunuyor. Kürelerin büyüklüğü yetişkinlerin ve çocukların içine girip gölgesinde dinlenebilmelerine uygun. İnce çelikten bir kafes etrafına “yuvarlak örme” ve “düzensiz örme” teknikleriyle örülen bambular dantel benzeri bir desen üretiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın